En Sıcak Konular

CHP'li Mahmut Tanal kapatılan yolsuzluk dosyasına itiraz etti

3 Eylül 2014 16:49 tsi
CHP İstanbul Milletvekili avukat Mahmut Tanal, iş adamları ve Bilal Erdoğan’ın da şüphelileri arasında yer aldığı 25 Aralık yolsuzluk dosyasının kapatılmasına itiraz etti.

Takipsizlik kararının kaldırılmasını, emniyete yönelik operasyonun bu soruşturma dosyası ile birleştirilmesini isteyen Tanal, delil niteliğindeki tapeler ve diğer belgelerin silinmemesini talep etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe veren Mahmut Tanal, 'eksik inceleme yapılarak, gerekli bilgi ve belgeler istenmeden, tanıkların ifadeleri alınmadan, bilirkişi incelemesi yapılmadan, hukuki nitelendirmede yanılarak, soyut gerekçeler ile karar verilmesinin usul ve yasaya aykırılık teşkil etmesi, yine 2012/656 sayılı soruşturmanın, devletin menfaatini de açıkça ilgilendirmesi, fakat devletin menfaatini yakından ilgilendiren bu soruşturma kapsamında Hazine’ye veya başka herhangi bir devlet kurumuna ihbarda bulunulmamasını ve bu anlamda da etkin bir soruşturma yürütülememesini' gerekçe gösterdi.

Tanal dilekçesinde, şu ifadeleri kullandı: "Emniyet mensuplarına yönelik yapılan operasyonlarla, takipsizlik kararı verilen işbu itiraza konu soruşturma dosyası arasında fiili ve hukuki bir bağ bulunmaktadır. Yolsuzluk soruşturmaları hakkında verilen takipsizlik kararlarının hemen ardından, yolsuzluk operasyonunu gerçekleştiren emniyet mensuplarına yönelik operasyonlar gerçekleştirilmiştir. Bu takipsizlik kararıyla maddi gerçeğin ortaya çıkarılması perdelenmiş olacaktır. Bu perdenin kaldırılması için işbu takipsizlik kararının kaldırılarak yeniden icrası ve emniyete yönelik operasyonun, işbu soruşturma dosyası ile birleştirilerek icrası hem hukuk güvenliği hem kamu vicdanı hem de adaletin tecellisi açısından elzemdir."

Tanal, bahse konu takipsizlik kararı ile delil niteliğinde sunulmuş tapeler ve diğer belgelerin silinmelerinin veya yok edilmelerinin önüne geçmek adına gerekli tedbirlerin alınmasını da talep etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Bilal Erdoğan’ın da arasında yer aldığı 96 şüpheli hakkında, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, rüşvet vermek, almak, aracılık etmek, resmi belgede sahtecilik, ihaleye fesat karıştırmak, irtikap, imar kirliliğine neden olmak, pasaport kanununa muhalefet ve suçtan kaynaklanan malvarlığını aklama' suçlamaları ile yürütülen soruşturma neticesinde 01 Eylül 2014 tarih ve 2012/656 soruşturma sayılı kararı ile kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti.

(CİHAN)



Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,813 µs