En Sıcak Konular

Son internet trendi: Ölüler sitesi

4 Eylül 2007 14:49 tsi
Son internet trendi: Ölüler sitesi Geleneksel ziyaretlerin yerini yavaş yavaş 'internetten anma' alıyor.

Ölüler anısına hazırlanan anma siteleri, vaktinin çoğunu bilgisayar başında geçirip mezarlık ve cenaze törenlerinde nasıl davranacağını bilemeyen gençler için derde deva niteliğinde

REUTERS - LONDRA - Uzun yıllar boyunca yaşlı insanların bakımını üstlenen hemşire Maggie Candy, ölümle nasıl başa çıkacağını bildiğini sanıyorken, 17 yaşındaki kızı intihar ederek yaşamını kaybedince, onun anısını beylik yöntemlerle yaşatmak istemediğine karar verdi. İnternet tutkunu oğlunun yardımıyla, kızı Stella'nın anısını yaşatmak farklı bir yol ararken yeni bir trend başlatmış oldu.
www.alwaysremembered.co.uk (Her zaman hatırlananlar) adresinden ulaşılan sitenin kullanıcılarının fotoğraflar, şiirler ve övgülerle doldurdukları anma sayfaları ihtiyaç duyan herkese açık.
Geçtiğimiz yıllarda gençler arasındaki silahlı kavgalarda ölenler anısına açılan www.gonetoosoon.co.uk (Çok erken gittiler) adresli site de tıpkı Candy'ninki gibi, küçük, kişisel bir anma sitesi olarak açılmış, 2005 Kasım'ından itibaren hızla büyümüş. Site bugün 13 binden fazla insan tarafından ziyaret ediliyor.

İnternette yas tutmak

Söz konusu siteler sadece baş sağlığı mesajlarına değil, karşılıklı 'çete kültürü ve intihar' türü muhabbetlere de sahne oluyor. Mesajlardan birinde bir genç, "Öleni tanımıyordum ama daha önce bir çete üyesi olmak isterdim. Onun ölümünü duyduktan sonra, hayatın çetelerde dövüşüp, uyuşturucu ve silah kullanmaya, bıçak taşımaya değmeyecek kadar kısa olduğunu fark ettim" diyor.
'Gone Too Soon'un kurucusu Nicola Davis'e göre, vaktinin çoğunu sosyal internet sitelerinde geçiren kuşak için, arkadaşlarının yasını da internette tutmaları çok normal: "Gençler kendilerini bu şekilde ifade etmeyi daha kolay buluyor. Mezarlık ziyaret etmek ya da cenazelere gitmek zorunda kalsalardı nasıl davranacaklarını bilemezlerdi."

 

 

Radikal



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,191 µs