En Sıcak Konular

Erdoğan eleştirileri yanıtladı

4 Eylül 2007 13:35 tsi
AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'li milletvekillerine, ''Sizlerden Ankara siyasetçisi olmanızı değil, Türkiye büyüklüğünde bir siyasetin temsilcileri olmanızı istiyoruz'' diye seslendi.

Haber7'nin verdiği habere göre Erdoğan, genel seçimlerin ardından TBMM'deki ilk grup toplantısında, Türkiye'nin makus talihini değiştiren, krizleri, sıkıntıları milletin gündeminden tümüyle çıkaran ilk 5 yıllık AK Parti iktidarının ardından çok daha ileri hedeflerle, yeni başlangıç yapmaya hazırlandıklarını söyledi.

Ülkenin doğru istikamette yola devam etmesi için, son derece önemli 3 Kasım ve 22 Temmuz seçimlerini, Türkiye'ye ve Türk demokrasisine yakışan olgunluk içinde gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, milletin 22 Temmuz'da, AK Parti'nin geçen 5 yıllık iktidarına büyük teveccühle güvenoyu verdiğini, gelecek dönemde de değişimin Türkiye'nin yegane rotası olduğunu teyit ettiğini kaydetti. Başbakan Erdoğan, geçen bir kaç aylık süreç boyunca özellikle siyaset alanında ortaya konan bazı tutumların, Türkiye için değişimin ne kadar değerli bir kavram olduğunu açıkça ortaya koyduğunu belirterek, Türk siyasetinin bütün unsurlarının, 22 Temmuz'u iyi değerlendirmesinin gereğinin ortada olduğunu vurguladı.

Milletin oylarıyla seçilerek, temsil görevini yürütmek üzere TBMM'ye gelen her milletvekiline, en az milleti kadar inandığını ve güvendiğini dile getiren Erdoğan, her hafta Salı günleri yapacakları toplantılarda, haftalık değerlendirmelerde bulunacaklarını, hafta içinde neler yapacaklarını ele alacaklarını anlattı. Başbakan Erdoğan, gelecek 5 yıllık sürecinin, Türkiye'ye, partisine ve millete hayırlar getirmesini temenni etti.

"Vites büyüttüğü yıllar"

60. Hükümeti oluşturduklarını ve hükümet programı üzerindeki müzakerelerin dün tamamlandığını anımsatan Erdoğan, ''Yarın da güven oylamasından alnımızın akıyla çıkarak, bu yeni dönemi resmen başlatmış olacağız. Önümüzdeki yılların, Türkiye'nin muasır medeniyet seviyesinin ötelerine doğru çıktığı, bu önemli kutlu yolculuk için ne kadar önemli yıllar olduğunu eminim ki her arkadaşım çok iyi biliyor'' diye konuştu. Bu yılların, Türkiye'nin kalkınmada vites büyüttüğü yıllar olacağını dile getiren Erdoğan, bunu söylerken tek boyutlu değil, çok boyutlu, insan odaklı, demokrasi ve özgürlüklerden güç alan, adaleti ve refahı gözeten bir kalkınma anlayışından söz ettiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan, geçen 5 yıllık süreçte, Türkiye'nin kronik sıkıntılarından önemli ölçüde uzaklaştığını, özgüvenini ve dinamizmini yeniden kazandığını, geleceğe umutla bakan bir ülke haline geldiğini söyledi. Erdoğan, bu güzel tablonun, Türkiye'nin çok yönlü kalkınmasında son basamak olmadığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Türkiye'yi layık olduğu seviyelere yükseltecek bir ilk basamaktır. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde, bu temel üzerinde göz kamaştırıcı bir medeniyet binası yükseltmek için de kollarımızı sıvadık, sıvıyoruz. Türkiye, geçtiğimiz 5 yılın kazanımlarını, toplumuzun duygu birliği içinde ortak hedeflere yönelmesiyle elde ettiğimiz sinerji ve yakalanan istikrar ortamıyla elde etmiştir. Sürekli büyüyen, enflasyonla mücadelede başarılı, üreten, ürettiğini değere dönüştüren, dünyaya ve yeniliklere açık, işlemeyen parçayı işleyenle değiştiren dinamik Türkiye tablosunu bundan sonra da aynı ciddiyetle yaşamak, yaşatmak zorundayız. Bunu başarmak hepimizin görevi. Hükümette görev alan arkadaşlarımızla birlikte milletimizden aldığımız emaneti hakkıyla taşımanın, Türkiye'nin çıtasını sürekli yükseltmenin gayreti içinde olacağız.''

"Milletin sesine sağır"

 Başbakan Erdoğan, AK Parti olarak, katılımın en üst seviyede kurulduğu bir yönetim anlayışının, Türkiye için en hayırlısı olduğuna inandıklarını bildirdi. Bu noktada milletvekillerine çok önemli görevler düştüğüne dikkati çeken Erdoğan, ''Aramızda, milletin sesine sağır, insanlarımızın ihtiyaçlarına duyarsız, ülkemizin gerçeklerine yabancı tek bir arkadaşımız olduğuna ihtimal vermiyorum'' diye konuştu.

''Ancak şu da gerçek ki millet oylarıyla Ankara'ya gelip, ilk iş olarak milleti ile arasında duvarlar ören siyaset erbabını bu ülke çok görmüştür'' diyen Erdoğan, kendilerinin asla milleti hayal kırıklığına uğratamayacaklarını, millet ile aralarına duvarlar öremeyeceklerini, perdeler çekemeyeceklerini söyledi. Erdoğan, ''Bizim vicdanımızın baş köşesinde taşımamız gereken hakikat budur'' dedi.

Milletvekillerine, ''Sizlerden Ankara siyasetçisi olmanızı değil, Türkiye büyüklüğünde bir siyasetin temsilcileri olmanızı özellikle istiyoruz'' diye seslenen Erdoğan, milletvekillerinden, Ankara'nın, Türkiye'nin her köşesine eşit yakınlıkta duran duyarlı bir başkent haline gelmesine katkıda bulunmasını beklediğini belirtti. Başbakan Erdoğan, ''Bu ülkenin çözülmesi gereken daha pek çok problemi var. Bu problemlerden her biri kişisel gündeminizin en ağırlıklı maddeleri arasında olmalıdır. Hepimiz, Türkiye'nin meseleleri, milletimizin beklentileri ve gelecek hedeflerimiz noktasında, ilgili, bilgili, donanımlı, etkin ve yetkin siyasetçiler olmak durumundayız'' diye konuştu.

"İşimizi biliyoruz"

Milletin 22 Temmuzda ''AK Parti ile yola devam'' derken, ''değişime ve istikrara da devam'' dediğini ifade eden Erdoğan, gelecek dönemde, geçen 5 yılda elde edilen kazanımları kalıcı hale getirmenin, yapılanları geliştirmenin, yapılamayanları da hayata geçirmenin mücadelesini vereceklerini bildirdi.

Başbakan Erdoğan, ''İşimizi, görevimizi iyi biliyoruz, dersimizi iyi çalıştık. Bu sürece inşallah çok daha farklı ve hazırlıklı giriyoruz. Bu süreç, artık vites büyültme süreci olacak ve çok daha süratle inşallah Türkiye dünyadaki rekabet gücünü haklı bir şekilde ortaya koyacak'' diye konuştu. Ekonominin makro seviyedeki dengelerini yerine oturttuklarını, çarkların dönmeye başladığını, büyüme seyrinin korunduğunu ifade eden Erdoğan, bir yandan bu tabloyu daha da iyiye götürmek, diğer yandan toplumsal refahı yaygınlaştırmak, gelir adaletini sağlamak, bölgesel eşitsizlikleri gidermek için hep birlikte çalışacaklarını söyledi.

Erdoğan, işsizlik oranını en aza indirmenin ve sosyal adaleti yaygınlaştırmanın kurulacak hükümetin en önemli hedefi olduğunu söylediklerini anımsatarak, kurulacak hükümetin bunun gayreti içerisinde olacağını vurguladı. Başbakan Erdoğan, 2013 için hedeflerinin, daha güçlü bir demokrasiyle kişi başına düşen milli geliri 10 bin dolar seviyesine çıkarmak olduğunu ifade ederek, bu hedefi ortaya koyarken, bu gelişmenin işçiye, memura, esnafa, tüm kesime adaletle yansımasının heyecanını duyduklarını söyledi.

"16 yılın hedefini koyuyoruz"

Erdoğan, şöyle konuştu: ''Bazı çevreler, 'bu programda yeni bir şey yok' diyor. Bunlar yeni bir şey üretememenin acısı içerisinde olanın ifadeleridir. Biz hedeflerimizi belirlemişiz. 2013, bu hükümetin yeni bir hedefi değil de nedir? Ama bunu biz seçim meydanlarında da konuştuk, şimdi de konuşuyoruz, bundan sonra da konuşacağız. İşte bu yeni hedef. 2023 ile ilgili hedefler açıklıyoruz. Bu yeni hedef değil de nedir? Ama 2023'ü biz seçim meydanlarında söylediğimiz gibi, dün de söylüyoruz, yarın da söyleyeceğiz. 2023'e yaklaşık 16 yıl var. 16 yılın hedefini biz şimdiden koyuyoruz.'' Türkiye'nin, artık AB ile müzakere yapan ülke konumuna geldiğini belirten Erdoğan, ''Bu döneme, müzakerede çok daha güçlü aktörleriyle girecek olan bir Türkiye var'' dedi. Erdoğan, milletvekili kadrolarını bütün bu eksiklikleri giderecek şekilde oluşturduklarını belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu kadro, bu aktörlerle tesis edilmiş durumda. Bu aktörlerle de bizler; AB'da, karma parlamentoda çok daha yoğun, interaktif ve etkin bir politika güdecek, netice alıcı tavırlar ortaya koyacak bir kadroyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz'' dedi. Türkiye'nin eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, tarımda ve dış politikadaki bütün adımlarıyla ortaya koyduğu hedefler manzumesini görmemezlikten gelmenin, ancak ''bakar kör'' olmayı gerektirdiğini ifade eden Erdoğan, eserleriyle ortaya çıkacaklarını, işlerine bakacaklarını ve yollarına bu şekilde devam edeceklerini söyledi.

"İhracatta 100 milyar dolar..."

Son bir yıllık ihracatın yüzde 22.66 artarak 98.9 milyar dolara çıktığını, bu yılki hedeflerinin ise 100 milyar dolar olduğunu ifade eden Erdoğan, ''İnşallah bu yıl ihracatta 100 milyar doları da yakalıyoruz'' diye konuştu. Kendilerine dün ''ithalatı azaltma'' tavsiyesinde bulunulduğunu ifade ederek, bu tavsiyeye dikkat edeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: ''Bunu söyleyenler, şunu hiç görmüyor. Tabi orada dakikalar, zaman yetmiyor... Türkiye'nin ithalatının sadece 28 milyar dolarını enerji ve petrol teşkil ediyor. Bunu görmeyecek kadar insaf dışı hareket ediyorlar. İhracata yönelik ürünler var. Ama biz ithalatta bütün bunlara rağmen... Parlamentodaki muhalefet partilerinin yaklaşım tarzlarına tamamen kapalı değiliz, bu hassasiyeti de görüyoruz. Bunun için önümüzdeki dönemde, ihracata yönelik ithal ürünlere ağırlık vereceğiz. Bunun yanında da ihracatımızı oluşturduğumuz yan sanayiyi güçlendirmek ve böylece kendi iç dünyamızda üretmenin gayreti içerisinde olacağız.''

"Ekonomide iyileşme devam ediyor"

Başbakan Erdoğan, seçim sürecine ve global ekonomik dalgalanmalara rağmen, ekonomideki iyileşmenin devam ettiğini söyledi. Daha önceki seçimlerde alışık olunan popülist politikalar ve bozulan ekonomik dengeler ile mali disiplinin kaybolmasının bu seçimde görülmediğini vurgulayan Erdoğan, sorumlu siyaset anlayışının seçim öncesi ve sonrasında aynı duyarlılıkla devam ettiğini kaydetti. Bu göstergelerin, Türkiye'de istikrarın gelip geçici bir kazanım olmadığını, sağlam bir zemin kazandığını ortaya koyan göstergeler olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: ''Türkiye, bugünden sonra da bu sağlam zemin üzerinde refahı toplumun bütün kesimlerine yaygınlaştıracak, bölgelerarası farklılıkları ortadan kaldıracak, istihdam üretecek, çalışan kesimleri rahatlatacak adımları cesaretle atacaktır. Bu anlamda toplumun her kesiminden gelen uyarı ve önerileri dikkate alıyoruz, alacağız. Hükümet programı çerçevesinde Meclis Genel Kurulunda dile getirilen görüşleri de ciddiyetle değerlendireceğimizden hiç kimse kuşku duymasın. Kulağı kendi sesiyle dolu siyasetçilerden değiliz.



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,178 µs