En Sıcak Konular

Laf yerine iş üret Osman!

4 Eylül 2007 13:33 tsi
Laf yerine iş üret Osman! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin projelerine destek vermediğini öne süren Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'e grup toplantısında yanıt verdi. Bu arada Baydemir'e soruşturma geliyor.

''Yerel yöneticiler laf yerine iş üretsin'' diyen Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine 4.5 yılda 5.5 katrilyon yatırım yapıldığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e tepki gösterdi.

Basına yansıyan bilgilere göre Baydemir, Erdoğan'ın tepkisini çeken açıklamada, hükümetin 4.5 yıldır kendilerinin projelerine hiçbir destek vermediğini, Diyarbakır'a karşı ayrımcılık yaptığını öne sürdü.

"Eğer Başbakan ve Bakan savaş açıyorsa biz burdayız" diyen Baydemir'in, Erdoğan ile birlikte eleştirdiği Bakan Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker.

Eker, Diyarbakır'ın belediyecilik hizmetleri açısından, tüm belediyelerin gerisine düştüğünü 2009 yerel seçimlerinde Diyarbakır Belediyesi'ni alacaklarını söylemişti. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ise hodri meydan diyerek Eker'e yanıt verdi.

Baydemir'e inceleme

Öte yandan Diyarbakır Emniyeti Baydemir'in konuşma bant ve görüntülerini incelemeye aldı. Yapılacak incelemenin sonucuna göre Baydemir hakkında soruşturma açılıpaçılmayacağına karar verilecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı “Başbakan ve bakanlar Diyarbakır için negatif ayrımcılık yapıyor, hem de ileri- geri konuşuyorlar. Diyarbakır'a karşı açıkça savaş ilan ediyorlarsa ‘hodri meydan' diyorum. Biz burdayız. Savaştan kaçmayız. Başbakan en sevdiği ve en güvendiği adayını burada Belediye başkan adayı olarak göstersin. Diyarbakır bir kaledir. Bugüne kadar bir çok kişi düşürmek istedi ama düşmeyecektir” diye konuşmuştu

Erdoğan "olabilir" demişti

Başbakan Erdoğan gazetecilerin "Baydemir hakkında soruşturma açılacak mı" şeklinde bir soru üzerine "benim öyle bir talimatım yok, ancak içişleri bakanlığı incelenecek bir durum varsa gereğini yapar" demişti.



Bu haber 369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,932 µs