En Sıcak Konular

Balıkçılar bu gece ''vira bismillah'' diyecek

31 Ağustos 2014 11:17 tsi
Balıkçılar için 15 Nisan 2014'te başlayan genel av yasağı, gırgır yöntemiyle avlananlar açısından bu gece yarısı sona erecek.

Balıkçılar için 15 Nisan 2014'te başlayan genel av yasağı, gırgır yöntemiyle avlananlar açısından bu gece yarısı sona erecek. Gece 00.00'da "vira bismillah" diyecek balıkçılar, sezona bol miktarda palamut avlayarak başlamayı ümit ediyor.
 
Denizde avlanmak için son hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, heyecanla ağlarının sulara bırakılacağı saatleri sayarken, bir yandan da bol miktarda palamut yakalayarak sezona bereketli başlamak istiyor.
 
Av yasağının sona ermesini yalnızca balıkçılar değil vatandaşlar da heyecanla bekliyor. Tezgahların dolup taşmasıyla her kesimden vatandaşın sofrası da sezonun ilk balıklarıyla şenlenecek.
 
Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gırgır teknelerinin ve küçük teknelerin bu akşam denize açılarak sezona başlayacağını söyledi.
 
Sezonun ilk olarak palamut avcılığıyla başlayacağını belirten Arslan, "Devamında istavrit, çinekop, onun peşine de hamsi avlanacak. İlk üç ayda bol balık tüketeceğiz. Bu sezon vatandaşlar bol miktarda palamut tüketecek, hem biz kazanacağız hem de vatandaşın sofrası şenlenecek" dedi.
 
Arslan, ilk aylarda sezondan beklentilerinin olumlu olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
 
"Palamudun eylül, özelilikle ekim ayı içerisinde bol olacağını tahmin ediyoruz. Palamut iyi görünüyor ama zaten Doğu Karadeniz Bölgesi'nde avcılık süresi sınırlı, iki ay gibi süresi oluyor. Tabi bu, hava şartlarına da bağlı. Hava şartları iyi giderse bu süreç uzayabilir ama Ekim ayında kış erken gelirse bu da palamut balığını etkiler, avcılık kısa sürebilir. Hava şartları iyi giderse kasım ayında bile avcılık olabilir."
 
İlk gün fiyatlar 5-10 lira olacak
 
 Sezonun ilk gününde palamut fiyatlarının 5 liradan aşağıya düşeceğini tahmin etmediklerini anlatan Arslan, "Palamut boy boy olduğu için satışlar 5 ile 10 lira arasında başlayabilir, bu fiyat balık bollaştıkça düşebilir. İnişli çıkışlı bir fiyat olur, hava şartlarına bağlı. Havalar iyi gider de bol yakalanırsa fiyatlar düşecektir, aksi takdirde yükselecektir" diye konuştu.

aa


Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,959 µs