En Sıcak Konular

Ahmedinecad ABD'ye sataşırken neye güveniyor?

4 Eylül 2007 11:22 tsi
Ahmedinecad ABD'ye sataşırken neye güveniyor? İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, ABD'nin İran'a saldırmayacağına dair elinde iki kanıt bulunduğunu belirterek, bu kanıtları sıraladı. İşte Ahmedinecad'ın ABD'ye kafa tutma sebepleri!

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, ABD'nin İran'a saldırmayacağına dair elinde iki kanıt bulunduğunu belirterek, bu kanıtlardan birincisinin "mühendis olarak yaptığı hesaplardan", ikincisinin de "Allah'a olan inancından" geldiğini söyledi.

İran'daki reformist Etemad Melli ve Kargozaran gazetelerinin haberine göre, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, akademisyenlere yönelik yaptığı bir konuşmada, "ülkedeki bazı çevrelerin, ABD'nin İran'a saldırı düzenleyebileceği korkusuyla, İran'ın nükleer programı konusunda taviz vermesi gerektiğini savunduğunu" bildirdi.

Hesap ve tablo uzmanı

Ahmedinecad, bu görüşteki insanlarla bazen tartışmalar yaptığını belirterek, "Onlara şunu söylüyorum; ben bir mühendisim ve şu anda bu konuyu inceliyorum. Amerikalılar bize karşı bir savaş açma cüretinde bulunamazlar, bunu ispatlayacak iki tane de kanıtım var" dedi.
Mühendis olmasından dolayı kendisinin bir "hesaplama ve tablo yapma uzmanı" olduğunu kaydeden Ahmedinecad şöyle konuştu:

"Ben tablolar çizerim. Saatlerce birbirinden farklı hipotezler geliştiririm. Ya bunlara karşı çıkarım, ya bunları bir planlama yaparak sebebe bağlarım. Ve de sonucu yazarım. Tüm bunlara göre Amerikalılar İran için bir sorun yaratamazlar."

'Allah sözünden vazgeçer mi?'

Ahmedinecad, ABD'nin İran'a saldırmayacağına dair ikinci kanıtının ise kendisinin "Allah ne söylerse ona inanması" olduğunu bildirdi.  Milliyet'in verdiği bilgiye göre, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, "Allah, 'zafer, doğru ve haklı yolda yürüyenin olacaktır' diyor. Allah'ın bu sözü tutmaması için bana bir sebep gösterebilir misiniz?" diye konuştu. Ahmedinecad, "Allah'ın izniyle, bir gün her şeyi apaçık ortaya koymak için hatıralarını yazmak istediğini" de söyledi.

Tahran'daki Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde ulaştırma mühendisliği ve planlama alanında doktorası bulunan İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, "akademik başarılarıyla" sürekli olarak övünmesiyle biliniyor.

ABD Başkanı George W. Bush'un İran karşıtı söylemi, geçen haftaki "İran'ın nükleer programının bölgede nükleer bir soykırıma yol açabileceğine" yönelik sözleriyle sertleşmişti.
Mahmud Ahmedinecad, geçen hafta "İran'ın nükleer krizi çözmediği takdirde bombalanma riskiyle karşı karşıya olduğunu" söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin sözlerinin de, "Sarkozy'nin tecrübesizliğinden kaynaklandığını" savunmuştu.

Ali Hamaney: Boyun eğmeyeceğiz

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülkesinin nükleer program konusunda Batılı ülkelere "boyun eğmeyeceğini" bildirdi. Devlet televizyonunun haberine göre, Ayetullah Hamaney, bir grup üniversite öğrencisine yaptığı konuşmada, dünyadaki savaşlar ve huzursuzluktan "bazı Batılı güçleri" sorumlu tuttu.

İran'ın Batılı ülkelerle krize neden olan nükleer programına da değinen Hamaney, nükleer faaliyetleri nedeniyle Batılı ülkelerin kendilerini tehdit ettiğine dikkat çekti ve "Onların baskılarına hiçbir şekilde boyun eğmeyecek ve isteklerini kabul etmeyeceğiz" dedi.

İran'da alınan bütün kararlarda son sözü söyleyen Hamaney, nükleer program konusunda sıkça konuşmuyor.



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,808 µs