En Sıcak Konular

Küresel sermayeye 200 yasa vaadi

4 Eylül 2007 10:56 tsi
AKP'nin programında, 2013'e kadar uygulanacak program kapsamında ekonomik değişim ve dönüşümü de kapsayan 200 yasal düzenleme ve 600 kadar ilave düzenlemenin tamamlanacağı kaydedildi.

Öncelikli yasal çalışmaların büyük bir kısmının ekonomi ağırlıklı olması dikkat çekerken posta hizmetlerini düzenleyecek ve sektörü serbestleştirecek yasal değişiklik için 2007 -2008 yasama döneminde düzenleme yapılması öngörüldü. Türk Standartları Enstitüsü (TSE), 2008 - 2009 döneminde çıkarılacak kanunla yeniden yapılandırılırken, sermaye hareketleri önündeki engeller de 2007-2008 döneminde "Menkul Kıymet Borsaları Hakkındaki Kanun Hükmündeki Ka-rarname"de yapılacak değişiklikle ortadan kaldırılacağı ifade ediliyor. Ayrıca bu yasama yılında, reçetesiz tıbbi ürünlerin reklamına AB müktesebatı-na uyum kapsamında izin verilecek.

AB perspektifinin netleşmesine bağlı olarak, 2009'dan sonra özelleştirmelerde altın hisse uygulaması gözden geçirilecek ve süre sınırlandırılacak. Elektrik piyasasında da yabancılara dönük sınırlamalar aynı dönemde kalkacak. Radyo ve TV'lerdeki yabancı payı sınırlamaları da kaldırılacak ama öncesinde; 2007-2008 yasama döneminde TRT yeniden yapılandırılacak.

Sendikalar Kanunu, Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu, İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunları'nda değişiklik yapan düzenlemelerin, 2007 - 2008 döneminde yasalaşacağı belirtilirken kamu görevlilerinin sendikal haklarının AB'ye uyum kapsamında artırılması için 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanu-nu'nda da aynı dönemde değişiklik yapılacağı kaydediliyor. AB'den alınacak yardımların daha iyi izlenebilmesi için bakanlıklarda da yeniden yapılandırma gündeme gelecek. 2007 - 2008'de çıkarılacak yasalarla, Çevre ve Orman Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanhğı'nın teşkilat yapıları revize edilecek. Bu arada 60. Hükümet programına ilişkin eleştiriler de dün TBMM'de yapıldı. Hükümetin programının yetersiz olduğunu belirten DSP ret oyu vereceğini açıkladı.

Birgün



Bu haber 326 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,966 µs