En Sıcak Konular

Hani Marmara'yı sel basacaktı

4 Eylül 2007 10:53 tsi
Sel uyarısı yapılan Marmara, dün sakin bir gün geçirdi. Meteoroloji tutturamadı mı?

Sel uyarısı yapılan Marmara ve Karadeniz dün sakin bir gün geçirdi. Acaba Meteoroloji tutturamamış mıydı? Yanlışlığın nedeni 'eski haber' çıkarken, Meteoroloji kendinden emin: Uyarılarımızın tutma oranı yüzde 90'dır...

Gazeteler ve televizyonlarda önceki gün yer alan ve Meteoroloji'ye atfen yazılan 'Marmara ile Karadeniz'de sel uyarısı' haberleri yanlış çıktı. Ancak bu yanlışlık, Meteoroloji'nin 'tutturamamasına' bağlı değil.
     
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün yaptığı yazılı açıklamada Marmara ve Batı Karadeniz'de beklenen yağışların mevsime uygun sağanak yağış geçişleri olduğunu, sel ve taşkın beklemediklerini belirterek şöyle dedi:
     
"Etkili yağış ve sel uyarısı, 2 Eylül günü kurumumuz tarafından verilmemiş olup Anadolu Ajansı kaynaklı eski bir haberin yanlış olarak tekrar yayımlanmasından ibarettir."
     
Enflasyon raporları gibi


Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Murat Şahin, yaptıkları uzun süreli tahminleri doğru bilme oranlarının da ortalama yüzde 83.6 olduğunu anlatıyor. Bu ortalama bu yılın ilk altı ayında yağış için yüzde 89'a çıktı. Sıcaklık tahminindeki oransa yüzde 80 oldu. Dünya ortalamasının da yüzde 84-85 olduğunu vurgulayan Şahin, tüm dünyada yüzde 15'lik yanılma payının kabul edilebilir olduğunu belirtiyor. Tahminler ertesi günkü hava durumuyla karşılaştırılıyor. Hangilerinin tutup tutmadığı saptanıyor. İşlem aylık ve yıllık olarak tekrarlanıyor. Şahin'in anlatımına göre 'her ay enflasyon oranı açıklanır gibi tahmin raporları değerlendiriliyor':
     
"Oldu, olmadı diye bakarız ve oran çıkar. Ancak atmosfer dinamiktir, anlık değişimler olabilir. Bu da yanılma payı. 24 saat atmosferin peşinden koşmak zorundayız."

İnternet haber



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,857 µs