En Sıcak Konular

Mardin ve Urfa'da yollar kapatıldı

28 Ağustos 2014 11:27 tsi
Mardin ve Şanlıurfa'da elektrik kesintilerini protesto eden çiftçiler yol kapattı. PKK ise Mardin'de 2 TIR'ı ateşe verdi.

Mardin'in Derik ve Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçelerini birbirine bağlayan uluslararası karayolu olan D-4 ve E-90 ile İpekyolu'nun kesiştiği Üçyol mevkiinde, çiftçiler elektrik kesintilerini protesto etti.

Eylem yaparak yolu taşlarla ulaşıma kapatan çiftçiler, bir kaç gündür her gün eylemlerine devam ediyor. Yollar pazartesi akşamından beri kapalı durumda.

KİLOMETRELERCE ARAÇ KUYRUĞU

Derik Üçyol mevkisi başta olmak üzere yolda barikat kurup, ateş yakan grupların, yolu trafiğe kapatması dolayısıyla Nusaybin ve Viranşehir yönünde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına rağmen eylemlerini sürdüren çiftçilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi. Müdahale sonrası yeniden toplanan çiftçiler, eylemlerine devam etti.


YDG-H 2 TIR YAKTI

Mardin'in Derik ilçesi Soğuksu mevkinde ise, uluslararası taşımacılık yapan 2 TIR, PKK'nın asayiş birimi Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H), tarafından önünde Türk bayrağı olduğu gerekçesiyle yakıldığı öğrenildi.


UZUN ADAM'DA DESTEK VERDİ

Bu arada eyleme destek için gelen "dünyanın en uzun adamı" unvanını 2 metre 51 santimetre boyu ile koruyan Mardinli Sultan Kösen, sorunun çözümü için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

TIR ŞOFÖRLERİ İSYANDA

Yolda mahsur kalan tanker şoförü Mustafa Keskin, 2 gündür yolun kapalı tutulması nedeniyle perişan olduklarını söyledi. Keskin, "Akaryakıt yüklü tankerin müdahaleler sırasında çıkan olaylarda infilak etmesinden endişe ediyoruz. Yollarda perişan olduk bir damla suya bile hasret kaldık. Yoldaki sorunun giderilmesini istiyoruz" dedi.

Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,927 µs