iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Bazı muhalifler neden duymuyor?

28 Ağustos 2014 10:28 tsi
Bazı muhalifler neden duymuyor? CHP’nin boykotu ile Cumhurbaşkanı’nın ve Başbakan’ın boykotu aynı mı?.. Bu sorunun samimi yanıtı, ‘bizi anlayın’ diyen Erdoğan’ı anlayan muhalifleri de rahatsız ediyor... iyibilgi Ankara

CHP’nin daha ilk günden boykot politikasını gündeme sürmesi-bunda elbette şu sıralar iyice alevlenen parti iç çekişmelerin de etkisi var ve kimse buna konsolidasyon demiyor!-sonuçta pek kimsenin işine yaramayacak. Yaramadığı bundan önceki tecrübelerde görüldü ve sabitlendi. Bu da sonunda Tayyip Erdoğan stratejisine zarar vermeyeceği gibi kuvvetlendirecek.

Söz konusu boykot olduğunda Yargıtay’da Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nın konuşma yapması durumunda, Türkiye Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve kabine üyelerinin toplantıya katılmaması akla getiriliyor ve bir kıyas oluşturuluyor.

Barolar Birliği Başkanı’na göre durum mealen şu; 75 milyonu savunan bir toplum örgütünün başkanının Cumhurbaşkanı tarafından boykot edilmesi doğru değil.

Bu 75 milyonun nasıl bir temsil hesabıyla yapıldığı zaten muamma ama istatistik açıdan zaten hayal ürünü. Barolar Birliği Başkanı’nın nasıl ve kaç oyla seçildiği biliniyor. Esasen orada da tam bir oydaşma olmadığı biliniyor. Yani Türkiye çapında demokratik bir temsilin mümessili değil Barolar Birliği Başkanı.

Bir “gelenek” sonucu Yargıtay açılışında konuşuyor ve hepsi bu. Peki Cumhurbaşkanı ve Başbakan neyi/kimi temsil ediyor? “Seçilmiş” lafının buradaki anlamı Baro için ne ifade ediyor?

Seçilmiş Cumhurbaşkanı açık ve direkt halk iradesini temsil ettiği gibi “devleti” de temsil ediyor. Seçilmiş Başbakan ve hükümet de halk iradesini ve demokrasiyi ve yine devleti temsil ediyor.

Bu halde iki soru ortaya çıkıyor; 1. Kim kimi boykot ediyor? 2. Barolar Birliği Başkanı’nın gelenek konuşmasının arkasında durarak Yargıtay ne mesaj veriyor?..

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,132 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,168 µs