En Sıcak Konular

'Büyük Türkiye yürüyüşünün arifesindeyiz'

27 Ağustos 2014 15:14 tsi
'Büyük Türkiye yürüyüşünün arifesindeyiz' AK Parti Genel Başkan adayı Davutoğlu, "Büyük Türkiye yürüyüşünün arifesindeyiz. İlelebet sürecek bu yürüyüşü bizden sonrakilere devredeceğiz" dedi.

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkanlığa aday gösterilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Büyük Türkiye yürüyüşünün arifesindeyiz. İlelebet sürecek bu yürüyüşü bizden sonrakilere devredeceğiz" dedi.

Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan adayı Davutoğlu, " AK Parti konjonktürel siyasi şartlarda çıkmış bir siyasi parti değildir, dönemsel bir parti değildir, bir döneme, bir kesime hitap eden bir parti değildir. AK Parti, biraz önce zikrettiğimiz bütün ulu erenlerin yönünü aydınlattığı, kutlu bir yürüyüşün kıyamete kadar sürecek olan bu yürüyüşün bugünkü tecessüm etmiş halidir. AK Parti, milletin ta kendisidir,AK Parti millet idealinin ta kendisidir" ifadelerini kullandı.

"Bu bir veda kongresi değil"

"Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmaları esnasında bir veda kongresinden bahsettiler" diyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanım, bu bir veda kongresi değil, olağanüstü büyük kongremiz ama bir vefa kongresi, bir ahitleşme kongresidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza vefa borcumuzu ödüyoruz. Onun bıraktığı miras AK Parti için bir şeref meselesidir, o miras bizim şerefimizdir ve sonuna kadar korunacaktır."

"Son 12 yıl içerisinde kazanılan özgüvenimizi, 2013 yılında hedef ettiler. 2013 yılındaki Gezi olaylarının, 17-25 Aralık kumpaslarının en büyük hedefi, millete kazandırdığımız özgüveni yıkmaktı" şeklinde konuşan Davutoğlu, "Biz bir rüya görüyoruz, yeni bir Türkiye rüyası görüyoruz. Bu rüyayı göremeyenler utansın, bu rüya için ayağa kalkamayanlar, özgüven gösteremeyenler utansın" ifadelerini kullandı.

"Hiç kimse şu veya bu gerekçeyle ötekileştirilemeyecek"

Davutoğlu, "Bizim iktidar olduğmuz Türkiye'de hiç kimse şu veya bu gerekçeyle bir daha ötekileştirilemeyecek. Tarihdaşlığımız, kaderdaşlığımız korunacak. Eşit vatandaşlık hukuku daima önde ve temel ilke olarak benimsenecek" dedi.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni döneme, yeni Türkiye'ye ve yeni hükümete emanet gibi tevdi ettiği çözüm sürecini başarıya ulaştırana kadar bize uyku haramdır" ifadelerini kullanan Davutoğlu,  "Bu millet arasına ekilmiş fitne tohumları yok olana kadar, bu millet her etnik ve mezhebi grupla omuz omuza bu kutlu yürüşüye çıkana kadar gece gündüz çalışacağız" şeklinde konuştu.

"Özgürlükler AK Parti Hükümetlerinin teminatı altındadır"

Türkiye'de düşünce özgürlüğü, inanç özgürlüğü, ifade özgürüğü ve girişim özgürlüğünün AK Parti Hükümetlerinin teminatı altında olduğunu belirten Davutoğlu, hiç kimsenin bu özgürlükleri ihlal edemeyeceğini söyledi.

"Millet iradesine dayanan makamlar arasında ihtilaf çıkmaz"

AK Parti Genel Başkan adayı Davutoğlu, "Cumhurbaşkanlığı makamı ile Başbakanlık makamı arasında ikisi de seçilmiş olmak dolayısıyla ihtilaf çıkmasını bekleyenlere buradan bir kez daha cevap veriyorum, millet iradesine dayanan makamlar arasında ihtilaf çıkmaz. Milletten gücünü alanlar arasında, hele dava arkadaşları arasında hiçbir zaman ihtilaf çıkmaz. Hiç heveslenmesinler" dedi.

"Yeni Türkiye'de devlet de hükümet de milletin emrinde"

Yeni Türkiye'de devletin de hükümetin de milletin emrinde olduğunu ve  amir olanın millet, memur olanın ise devlet olduğunu belirten Davutoğlu, devletin ancak ve ancak millet iradesini kullanarak iktidara gelmiş olanlarca denetlenebileceğini, yönetilebileceğini kaydetti.

Davutoğlu, "Bundan sonra bürokrasiyi kontrol etmek suretiyle devleti ele geçirmek isteyenler, ister cunta heveslileri olsun, ister belli loca mahvilleri olsun, ister paralel devlet yapıları şeklinde olsun, hiçbir şekilde devletimize nüfus edemeyecekler" ifadelerini kullandı.

"Siyasi operasyonlara boyun eğmeyiz"

"Şunu aziz milletimize teminat olarak söylüyoruz, milletin ve tüyü bitmemiş yetimin hakkına uzanacak eli, kardeşimiz olsa koparırız" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Birtakım dosyaları sadece ve sadece AK Parti'yi yıpratmak için bekleterek ve tam da 3 seçim öncesinde dinamit gibi toplumun ortasında atarsanız bunun adına ahlak arayışı, yolsuzluklara karşı mücadele denmez. Bunun adına siyasi operasyon denir. Biz bu operasyona hiçbir zaman boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz."

"Hiçbir kılıç milletin iradesinden daha güçlü değildir"

Ahmet Davutoğlu, "Birileri şöyle düşünüyorlar ve diyorlar ki, 'Eğer bu seçimlerde geçmişte olduğu gibi kendi otoritemizi kurarsak, yaptığımız çalışmalarla tek bir fikre, düşünceye ya da çevreye ait HSYK oluşturursak, bu HSYK milletin seçtiği siyasi irade üzerinde Demokles'in Kılıcı gibi durur. Hiç heves etmesinler hiçbir kılıç milletin iradesinden daha güçlü değildir. Hiçbir güç milletin iradesini aşamaz" dedi.

Bir kez daha buradan HSYK seçimlerine girecek vicdan yüklü, yüreği adaletle çarpan yargı mensuplarına seslendiğini belirten Davutoğlu, "Yargının tek bir mahfil ve çevrenin otoritesi altına girmesine izin vermeyin. Böyle bir durum olursa en önce siz mağdur olacaksınız" ifadelerini kullandı.

"27 Mayıs yargısının mantığını yeni Türkiye'de kimse göremeyecek"

Davutoğlu, "Bir yargı mensubu, yürütülen soruşturma aşamasında, eğer halk iradesiyle göreve gelmiş bir başbakana, daha sonra kullanılmak üzere 'o dönemin başbakanı' diye yazabiliyorsa burada yargı bağımsızlığından bahsetmek mümkün değildir. Burada, 27 Mayıs yargısından bahsetmek mümkündür. Hiç kimsenin tereddütü olmasın, 27 Mayıs yargısının mantığını bir daha yeni Türkiye'de kimse göremeyecek" şeklinde konuştu.

AA



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,447 µs