En Sıcak Konular

Eylül'de 101 bin sınıf daha ''akıllanacak''

27 Ağustos 2014 11:31 tsi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, FATİH projesi kapsamında dağıtımı yapılacak 347 bin 367 "akıllı tahta"dan 101 bininin eylül ayında 15 bin okulla gönderileceğini bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında dağıtımı yapılacak 347 bin 367 "akıllı tahta"dan 101 bininin eylül ayında 15 bin okulla gönderileceğini bildirdi.
 
Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FATİH Projesi kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının bugüne kadar 85 bin akıllı tahtanın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanımının gerçekleştirdiğini söyledi.
 
Söz konusu ihale kapsamında çok fonksiyonlu yazıcıların okullara dağıtımının başladığını ifade eden Elvan, "Eylül ayı itibariyle de 101 bin akıllı tahtayı, Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği 15 bin okula teslim edeceğiz. Bu konuda herhangi bir sorun yok" diye konuştu.
 
Geriye kalan akıllı tahtaların ise paketler halinde dağıtımının devam edeceğini bildiren Elvan, "Akıllı tahtaların okullara dağıtımı 2015 yılı sonuna kadar tamamlanacak" dedi.
 
41 bin 996 okul için satın alınan 347 bin 367 akıllı tahta ile 42 bin yazıcı için ihale geçen yıl yapılmıştı. İhalede, akıllı tahta için en düşük teklifi 992 milyon 777 bin 226 lira ile Vestel Elektronik Sanayi Ticaret AŞ, yazıcılar için ise 96 milyon 359 bin 58 lira ile Oyak Teknoloji AŞ vermişti.
 

Bu haber 353 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,791 µs