En Sıcak Konular

Gazzeliler ''direnişin zaferini'' kutluyor

27 Ağustos 2014 08:43 tsi
İsrail ile Filistinli gruplar arasında ateşkesin sağlanmasının ardından sokaklara çıkan binlerce Filistinli, "direnişin zaferini" kutluyor.

Gazzeliler, İsrail'in 51 gün süren saldırıları sonunda sağlanan ateşkesin saat 19.00 itibarıyla yürürlüğe girmesinin ardından, kentin çeşitli meydan ve caddelerinde kutlamalara başladı.
 
Ateşkesin, "direnişin zaferi" olduğu yönünde açıklamalarda bulunan Filistinliler, tekbirler ve Filistinli gruplara destek sloganlar eşliğinde gösteriler düzenliyor.
 
Filistinli grupların flamalarını taşıyan gösterciler, "Gazze kazandı", "Yenilmez orduyu yendik", "Kassam Tugayları" yazılı panlartlar açtı.
 
Sevinçlerini havaifişek atarak, havaya ateş açarak ve caddelerde tatlı dağıtarak gösteren Filistinliler, aynı zamanda bütün caddelerde araba ve motosikletlerle konvoy oluşturdu.
 
Marşların söylediği ve konuşmaların yapıldığı gösterilerin, gece boyunca devam etmesi bekleniyor.
 
Gazze halkı bayramı ateşkesle yaşadı
 
Tüm dünyadaki Müslümanların Ramazan bayramını kutladığı günleri İsrail'in saldırı altında hüzünlü geçiren Gazze halkı, kalıcı ateşkesle bayram sevincini yaşıyor.
 
Ateşkesin yürürlülüğe girmesinin ardından camilerden, bayramlarda olduğu gibi tekbir sesleri yükselirken, Filistinliler, aile fertleriyle sokaklara döküldü. Balon taşıyan çocuklar, "Gazze'ye bugün bayram geldi" sözleriyle duydukları sevinci dile getirdi.
 
AA muhabirine konuşan 9 yaşındaki Filistinli Taki Abdurrahman, "Biz, bugün bayramı kutlamaya başladık. Gazze'ye bayram bugün geldi" dedi.
 
Filistinli çocuk Bera Aşur, bayramdaki gibi tekbir getirerek kardeşleri ve kuzenleriyle sokağa çıktıklarını, gece boyunca kutlama yapacaklarını belirtti.
 
Beş çocuk annesi Abir Naci ise duygularını "Bayram hilali bize bugün göründü. Bayramı zamanında kutlayamadık, çok zor günler geçirdik. Ölüm sayacı bir an olsun bile durmadı" şeklinde dile getirdi.
 
Batı Şeria'daki birçok kentte sevinç gösterisi
 
Batı Şeria'nın birçok kentinde yüzlerce Filistinli "direnişin zaferi" olarak niteledikleri Gazze'de sağlanan kalıcı ateşkesi kutlamak için sokaklara döküldü.
 
Gazze'de 51 gün süren İsrail saldırılarının ardından taraflar arasında sağlanan ateşkesi kutlamak için Ramallah, Nablus, El-Halil, Beytullahim, Cenin ve Tulkerem'de yaşayan Filistinliler sevinç gösterileri düzenledi.
 
 Ramallah'taki El-Menare Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) flamaları ve Filistin bayrakları taşıdı, havai fişekler attı. Çok sayıda Filistinli de araçlarıyla konvoy oluşturarak Batı Şeria'daki cadde ve sokaklarda sevinç turları attı.
 
Kutlama yapan Filistinliler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ateşkesi, başta Hamas olmak üzere Gazze'deki direniş gruplarının verdiği mücadele sonucu elde edilen bir zafer olarak değerlendirdiklerini söyledi.
 
Filistinli Azzam Cuma, "Direniş, bugün alışılmışın dışında bir işi başardı, Ortadoğu'nun en güçlü ordusunu yenerek zafer kazandı" dedi.
 
İyyad Sellum de "Direniş, Arap ülkelerinin aciz kaldığı bir işi tamamen mütevazı imkanlarıyla başardı. Filistinli gruplar bir taraftan direnirken diğer taraftan da müzakereleri yürüttü" ifadesini kullandı.
 
Memduh Hazım isimli Filistinli de "Direniş Arapların ve Müslümanların başını öne eğdirmedi" değerlendirmesinde bulundu.
 
Adını vermek istemeyen bir diğer Filistinli ise Gazze'nin etrafında bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde ikamet eden İsraillilerin operasyonlar boyunca evlerine dönemediğini ve bunun da direniş gruplarının başarısı olduğunu hatırlattı.
 
Malik Aşur da "İslam dünyasına şerefini yeniden kazandıran Kassam Tugayları'na saygı duyuyorum" dedi.

aa


Bu haber 380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,247 µs