En Sıcak Konular

Erdoğan'dan hükümete 5 konuda tam destek

27 Ağustos 2014 08:24 tsi
Erdoğan'dan hükümete 5 konuda tam destek
Erdoğan, "Başbakan" sıfatı ile son kez katıldığı Bakanlar Kurulu toplantısında, 5 konu ile yakından ilgilendiğinin altını çizdi.

Erdoğan, Başbakan sıfatıyla katıldığı son Bakanlar Kurulu'nda çözüm süreci, paralelle mücadele, Ortadoğu, AB ve yatırımlar konularını yakından takip edeceğini söyledi.

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Başbakan" sıfatı ile son kez katıldığı Bakanlar Kurulu toplantısında, 5 konu ile yakından ilgilendiğinin altını çizdi ve "Birlikte çalışmaya devam edeceğiz" mesajı verdi. Bakanlar Kurulu'nun önceki gün yapılan toplantısını Erdoğan son kez başbakan sıfatı ile yönetti. Partisinin MYK, MKYK toplantıları ve milletvekilleri ile yaptığı görüşmelerde ortama veda havası hakim olup duygusal anlar yaşanırken Bakanlar Kurulu'nda durum daha farklıydı. Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olarak da Bakanlar Kurulu toplantılarına katılması beklendiği için veda havası oluşmadığı bildirildi. Sadece birkaç bakan söz alıp, "12 yılda çok önemli mesafeler kat edildiğini, demokratikleşme ve yatırımlar konusunda büyük adımlar atıldığını" belirtip teşekkür etti. Onun dışındaki bölüm diğer Bakanlar Kurulu toplantıları gibi devam etti. Çözüm süreci başta olmak üzere ülke gündemindeki konular tartışıldı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne çıktıktan sonra kabine ile ilişkilerinin nasıl devam edeceğinin sinyallerini de verdi. Erdoğan, kendisi açısından önemli olan konuları 5 başlık altında topladı. Bunları, "Çözüm süreci, paralel yapı ile mücadele, Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgedeki gelişmeler, Avrupa Birliği ve yatırımlar" olarak sıralayan Erdoğan, "Bunlarla yakından ilgilenmeye devam edeceğim. Özellikle bu konularda birlikte çalışacağız" diye konuştu.

Bakanlar Kurulu toplantısında gözler Genel Başkan ve Başbakan adayı Davutoğlu'ndaydı. Davutoğlu'nun da diğer toplantılarda olduğu gibi davrandığı, konuşmak istediğinde her zamanki gibi görüşlerini açıkladığı bildirildi. Toplantının sonunda Erdoğan, bakanlara "kongre ve yemin töreninde birlikte olacağız" mesajı da verdi.

Sabah



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,846 µs