En Sıcak Konular

AK Parti'ye uzaydan yeni kadro gelmedi

26 Ağustos 2014 16:29 tsi
Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Yalçın Akdoğan, AK Parti'nin yoluna aynı şekilde devam ettiğini belirterek, "Uzaydan yeni bir kadro gelmiş olmuyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, yeni hükümetin kodlarını açıkladı. Kanal 24'teki bir programda konuşan Akdoğan, "Yeni başbakan için kriter çok önceden belliydi" dedi.

"Siz şahıslar üzerinden hareket ederseniz, partinizin hareketini, geleceğini şahıslar üzerine kurmaya kalkarsanız o zaman sıkıntı çıkar" diyen Akdoğan, şöyle devam etti: "Mesele şahıs meselesi değildir, mesele bir dava meselesidir, bir misyon meselesidir. Bu misyona uyan kişinin gelmesi ve o formülasyonun yapılmasıdır önemli olan bir kişi üzerinden dönmeyecek. Ortadaki kadrolar AK parti kadroları, uzaydan yeni bir kadro gelmiş olmuyor."

Yalçın Akdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

10 GÜN İÇERİSİNDE TAŞLAR YERİNE OTURACAK

Bu hafta önemli bir süreç geçireceğiz. Olağanüstü 1. kongremizi yapıyoruz, ertesi gün cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni var, sonra yeni hükümetin kurulması, önümüzde ki hafta da hükümet programının okunması, güven oylaması olacak, bir hafta, on gün içerisinde bütün taşlar yerine oturmuş olacak.

SÜREÇ TIKIR TIKIR İŞLİYOR

AK Parti'nin organizasyon kabiliyetine vurgu yapılıyor. Tıkır Tıkır işleyen bir saat gibi, bütün işler aslında böyle yürüyor. Önemli olan bu sürecin organizasyon açısından tıkır tıkır işlemesinden ziyade bu sürecin herhangi bir sorun üretmeden, herhangi bir sıkıntı olmadan gerçekleşmiş olmasıdır da.

Erdoğan’ın Türkiye’yi dönüştürme açısından baktığımızda nasıl büyük bir performans başarı varsa ortada, Türkiye’yi dönüştüren liderin kendi partisini dönüştürememesi eksiklik olurdu. Kendi partisinin değişim ve dönüşüm sürecini başarıyla tamamlaması da Erdoğan’ın büyük bir başarısıdır, siyasi bir başarıdır.

ANAP'LAŞMA OLMADI

Hatırlarsanız Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa şu sorun olur, bu sorun olur, ANAP benzetmesi gibi birtakım benzetmeler yapıldı. Bunların hiçbiri bu süreçte yaşandı mı? Hiçbiri olmadı, hiçbir olumsuzluk yaşanmadı. Tereyağından kıl çeker gibi gerçekleşti.

TARİHE GEÇECEK BİR OLAYDIR

Bu süreci Erdoğan’ın başarıyla tamamlaması tarihe geçecek bir olaydır. Tayyip Erdoğan makamlara anlam kazandıran, değer katan biri, makamlardan güç alan bir insan olmadı. Onu bir misyon bir dava olarak görerek, o makamların gereğini yerine getirdi ve o makamı başka bir arkadaşına devretmeyi bilebildi. Yüksünmeden, kıskanmadan, herhangi bir sıkıntıya yol açmadan bu değişimin gerçekleşmiş olması çok önemli bir hadisedir.

ERDOĞAN’IN ÖZELLİĞİ KURUM VE KURALLARI İŞLETMESİ

Tayyip Erdoğan’ın bir özelliği de bütün kurum ve kurları işletmesidir. Bireysel bir karar değildir. Bireysel kararların çalıştığı sistemlerde birtakım sorunlar çıkabiliyor. Burada bütün kurum ve kurallar çalıştı. İstişare mekanizması devreye girdi. Bütün mekanizmalar kadın kolları, gençlik kolları, milletvekilleri, MKYK, MYK, İl başkanları, belediye başkanları kim varsa herkesin düşüncesi, görüşü alındı. Bu şekilde ortaya çıkan karar herkesin kararı oluyor ve herkes o kararın arkasında duruyor. Davutoğlu ismi açıklandığında ne içeride ne dışarıda en ufak bir tepki aldı mı? Milli iradeyi yansıtacak şekilde tecelli etti.

AK PARTİ BÜYÜK TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDE LOKOMOTİFTİR

Büyük Türkiye’yi kurarken ana aktör Ak Parti, bütün bu toplum kesimlerinin önünde bir lokomotif güç var. Bu AK Parti'dir. AK Parti’deki her değişim, her hadise hem bu değişim sürecini bu büyük yolculuğu yürüyüşü etkiliyor. Ülkenin geleceğine etki yapıyor. Sadece bir partinin genel başkanının değişimi değil mesele, ülkenin genelini etkileyen bir durumdur bu, bunun da akamete uğramaması gerekir. Bu yüzden Davutoğlu ismi önemlidir

ERDOĞAN DAVUTOĞLU İŞBİRLİĞİ KRİTİK ÖNEMLİ

Yeni Türkiye’nin inşasında Erdoğan Davutoğlu işbirliği kritik önemlidir. Ülkeyi şaha kaldıraca olan bir sentez gerçekleşmiştir. Buradaki uyum bu sürecin ne kadar etkili olacağının göstergesidir. Davutoğlu ismi bu üç kriter açısından da çok büyük önem teşkil ediyor.

ŞAHISLAR ÜZERİNDEN HAREKET EDERSENİZ SIKINTI ÇIKAR

Siz şahıslar üzerinden hareket ederseniz, partinizin hareketini, geleceğini şahıslar üzerine kurmaya kalkarsanız o zaman sıkıntı çıkar. Mesele şahıs meselesi değildir, mesele bir dava meselesidir, bir misyon meselesidir. Bu misyona uyan kişinin gelmesi ve o formülasyonun yapılmasıdır önemli olan bir kişi üzerinden dönmeyecek. Ortadaki kadrolar AK parti kadroları, uzaydan yeni bir kadro gelmiş olmuyor. Bir kişi üzerinden dönmeyecek, ortak akılla, ekip ruhuyla, takım çalışmasıyla bu süreç gidecek. Başbakanımız birtakım kriterleri ortaya koydu.

PARTİNİN GELECEĞİ EMANETÇİLERE BIRAKILMAZ

Nasıl 2007’de düşük profil gibi algılanacak, öyle olmasa bile algılanacak bir isim yerine Sayın Gül gibi güçlü bir isim seçildiyse bugün de Davutoğlu gibi güçlü bir Genel Başkan adayı teklif edildi. Burada tabii ki En tecrübeli siyasetçi Tayyip Erdoğan, Siyaset arenasında siyasi dahası en yüksel olan kişi olarak bakarsak böyle bir siyasi tecrübe parti bütünlüğünü sağlayamayacak ve de haklın kabulüne mazhar olamayacak, düşük profil gibi algılanacak bir ismi gündeme getiri mi? Partinin geleceğini ona bırakır mı? Ne Tayyip Erdoğan böyle düşünür ne de partinin ilgili kurumları böyle düşünür. “Emanetçi, uzaktan kumanda, yok kukla olacak” bunlar çirkin yakıştırmalar. AK Parti gibi güçlü bir partinin başına kim gelirse o güçlü bir isim olur.

DAVUTOĞLU DEVLETİ, PARTİYİ VE SİYASETİ BİLEN BİRİ

Ahmet Davutoğlu ile 12 yıldır aynı partinin içerisinde çalışıyoruz. Davutoğlu hem partinin hem devletin farklı kademelerinde farklı görevler üstlendi ve bunları da başarıyla yerine getirdi. Devleti de bilen, partiyi de bilen, siyaseti de bilen farklı perspektiflerden meseleyi değerlendirebilen aynı zamanda da entelektüel bir birikime tecrübesi olan bir insan. Davutoğlu günlük siyaset diliyle de konuşabilen, siyasi polemikler, siyasete dönük bir fikri ve bakışı ve üslubu vardır.

Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,820 µs