En Sıcak Konular

Çankaya’nın ’kedi timi’ geri döndü

4 Eylül 2007 09:17 tsi
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel döneminde 1999’da kurulan, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in lağvettiği CAT timi (Counter Attack Team) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile tekrar göreve döndü.

Çankaya’nın ’kedi timi’ geri döndüKullandıkları kar maskeleri ve isimlerinin kısaltmasının Türkçe karşılığının "kedi" olması nedeniyle, "Maskeli kediler" lakabını alan tim, özel donanımlı arazi araçlarıyla Gül’ü adım adım takip edecek. Timin yönetimini, Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürlüğü’ne getirilen, Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanlığı sırasında da koruma amiri olan Osman Çangal yürütecek.

SEZER GÖRMEK İSTEMEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Sezer, göreve başladığında aşırı güvenlik önlemlerinden rahatsız olmuş ve koruma ekibinin sayısını azaltmıştı. Sezer, CAT timini, çevresinde görmek istemediğini belirterek dağıtmıştı. Gül’ün cumhurbaşkanı olmasıyla, çoğunluğu Dışişleri Bakanlığı döneminde kendisini koruyan ekiplerden oluşan geniş bir koruma ağı oluşturuldu. Sezer döneminde sayıları oldukça azalan korumaların sayısı da yine üç ekibe çıkarıldı.

AMERİKAN TARZI KORUMA

Karşı Atak Timi, ABD başkanlarını koruma sistemine uygun olarak özel olarak eğitildi. Altı ay boyunca özel harekat eğitimi alan timin en önemli özelliği, her türlü silahı son derece etkili biçimde kullanıyor olması. 12’şerli iki ekipten oluşan timin bir bölümü herhangi bir saldırı durumunda en hızlı ve güvenli şekilde cumhurbaşkanını çatışma alanının dışına çıkarırken, bir bölümü de karşı çatışmaya girmek üzere eğitiliyor.

Son model silahlar

CAT ’in son derece iyi eğitimli polisleri, silah üstü termal kamera, mesafe ölçer dürbün ve gece görüşü sağlayan operasyon gözlükleri benzeri teknolojik alet ve cihazlarla donatılacak.
 
hürriyet



Bu haber 2,239 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,326 µs