En Sıcak Konular

Ukrayna: Rus askerlerini tutukladık

26 Ağustos 2014 14:12 tsi
Ukrayna, Rusya'dan gelerek ülkenin güneydoğusundaki ayrılıkçılara destek verdiğini iddia ettiği Rus askerlerini tutukladığını açıkladı. Ukrayna açıklamasında Rus askerlerine ait olduğunu belirttiği bir de video paylaştı

Ukrayna güvenlik güçleri dün sınırı geçerek Ukrayna'daki çatışmalara katıldığı söylenen Rus askerlerini tutukladığını duyurdu. Ukrayna açıklamasında bir de video paylaştı. Videoda görünen kişilerin Rus askerleri olduğu belirtiliyor.

Açıklamayla birlikte paylaşılan videoda Rusya'nın Ukrayna'daki çatışmalara müdahil olduğuna dair Kiev'in ve batılı ülkelerin görüşlerine yer veriliyor. Tutuklandığı söylenen Rus askerlerinin de konuştuğu ve sınırı nasıl geçtiklerini fark etmediklerini söyledikleri görünüyor.

Ukrayna güvenlik güçleri dün 10 Rus paralı askerini tutukladıklarını açıkladı. Tutuklanan Rus askerlerinin Ukrayna'ya bir zırhlı piyade aracı konvoyu içerisinde giriş yaptıkları açıklandı.

Tutuklanan Rus askerlerden biri isminin İvan Milçakov olduğunu, Rusya'nın Kostroma kasabasında bulunan bir askeri üste görev yaptığını söylüyor.

Milçakov, "Sınırı nereden geçtiğimizi görmedim. Üslerimiz bize sadece üç gün boyunca 70 kilometrelik bir mesafede ilerleyeceğimizi söylediler. Buradaki herşey çok farklı bize televizyonda gösterdikleri gibi değil. Bizi buraya ölüme gönderdiler" ifadelerini kullanıyor.

Rusya ise, Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalara müdahil olduğu iddialarını yalanlıyor.


RUSYA: ASKERLERİMİZ YANLIŞLIKLA SINIRI GEÇMİŞ

Rusya, Ukrayna'da yakalanan ve görüntüleri yayınlanan askerlerle ilgili yaptığı açıklamada, askerlerin Ukrayna sınırını yanlışlıkla geçtiğini ileri sürdü.

Rus haber ajansı RIA Novosti'ye konuşan Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynak, "Askerler, gerçekten Rusya-Ukrayna sınırındaki devriye gezen ekiplere katıldı, işaretlenmemiş bölgeden yanlışlıkla geçtiler. Bizim anladığımız kadarıyla, gözaltına alındıklarında Ukrayna silahlı güçlerine zorluk çıkarmamışlar" dedi.


RUSYA'NIN 12 ZIRHLI ARACI İMHA EDİLDİ

Ukrayna'nın doğusunda dün yaşanan çatışmalarda Ukrayna sınırını geçen Rus ordusuna ait 12 zırhlı personel taşıyıcı hava ve kara bombardımanıyla imha edildi.

Diğer taraftan bölgede gerçekleşen çatışmalarda 12 Ukrayna askeri öldürüldü. Rus ordusuna ait Mi-24 tipi helikopterler bir Ukrayna sınır karakoluna saldırdı. Buradaki saldırıda 4 Ukrayna sınır muhafızı öldürüldü.



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,439 µs