En Sıcak Konular

Dışişleri Bakanlığı bir yıl boyunca dinlenmiş

26 Ağustos 2014 13:59 tsi
Dışişleri Bakanlığı'ndaki güvenlik zirvesiyle kriz toplantısına ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının internette yayınlanmasının ardından MİT'in yaptığı incelemeler sonrası ilk tespitler ortaya çıktı

Dışişleri Bakanı'nın makam odasındaki kriz toplantısıyla ilgili olduğu iddia edilen ses kayıtlarının yayınlanmasının ardından Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT), oluşturduğu birkaç birimle dinlemenin kaynağına odaklandı. İncelemenin ilk bulgularına göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun makam odasının "1 yılı aşkın süredir " dinlenmiş olabileceği yönünde.

Süleyman Şah Karakolu'yla ilgili kriz toplantısına ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının internette yayınlanmasının ardından hem Dışişleri hem MİT çok yoğun bir çalışmaya başladı. CNN Türk'te yer alan habere göre, Bakanın makam odası da makam katı da A'dan Z'ye arandı. MİT, istihbarat ve elektronik uzmanlarından oluşan birkaç birimle olayı, her olasılığı inceliyor. Sosyal medyada kayıtların propagandasının 15 gün öncesine dayandığı tespit edildi.

ZAMAN ZAMAN YERİ DEĞİŞTİRİLMİŞ

Uzmanlar, kaydın nasıl ve kim tarafından yapıldığı üzerine odaklanıyor. Edinilen bilgiye göre, inceleme tamamlanmış değil ama ilk bulgular gün yüzüne çıkmaya başladı. Buna göre, Davutoğlu'nun makam odasının, zaman zaman yerinden alınan ve sonra tekrar yerleştirilen yüksek teknolojili bir böcekle bir buçuk yıldır dinlendiği yönünde.

GÖZALTINDA KİMSE YOK

İlk teknik analizde, bir takım işaretlerin okunduğu, böcekle ilgili çalışmanın yüzde 90 oranında tamamlandığı kaydediliyor. Makam katı başta olmak üzere, mercek altına alınan tüm bakanlık personeline çeşitli sorular yöneltiliyor. Bir korumanın gözaltına alındığı yönündeki haberler ise doğruluk taşımıyor.

KONTROL EDİLİYORDU ANCAK YİNE DE BULUNMADI

Edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı makam odası belirli aralıklarla ortam dinlemesine karşı kontrol ediliyor. Buna karşın böceğin neden bulunamadığı yönündeki soruyu kaynaklar, "Cihazın dönem dönem yerleştirilip kaldırıldığı üzerinde duruluyor" yanıtını veriyor.

GÜVENLİK ZİRVESİ ÜÇ YILDIR YAPILIYORDU

Diğer taraftan Suriye ve Süleyman Şah Karakolu'yla ilgili olarak muhtemel senaryoların değerlendirildiği toplantıların iki üç yıldır yapıldığı öğrenildi. 13 mart günü yapılan toplantı da bu nitelikteydi ancak durumun aciliyeti vardı ve konu farklı bir boyuta gelmişti. Çünkü istihbarat birimlerinden gelen bilgilere göre, Süleyman Şah Karakolu'nun çevresindeki bölgeleri ele geçiren ışid örgütü, karakola yakın noktalarda mevzi kazmaya başlamıştı.

İlgili kurumlardan gelen diğer üst düzey bürokrat ve askerlerle yapılan geniş katılımlı toplantı öncesinde, 4 yönetici, makam odasında görüştü. Davutoğlu, Fidan, Sinirlioğlu ve Orgeneral Gürel arasında, zaptı tutulmayan görüşme 1 saat sürdü.

Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,883 µs