En Sıcak Konular

Kulu'da gurbetçileri seçim heyecanı sardı

26 Ağustos 2014 13:01 tsi
İsveç'te 14 Eylül'de yapılacak genel ve yerel seçimler için bütün yurt dışı temsilciliklerin yanı sıra bu ülkede 30 binden fazla nüfusu bulunan Konya'nın Kulu ilçesinde de sandık kurulacak.

İsveç'te 14 Eylül'de yapılacak genel ve yerel seçimler için Konya'nın Kulu ilçesinde de sandık kurulacak. Kulu kökenli 30 binden fazla kişinin yaşadığı İsveç'te vatandaşlık edinip Kulu'da yaşayanlar oy kullanabilecek.
 
Sağ partilerden oluşan İttifak Grubu'nun iktidarda olduğu İsveç'te 14 Eylül'de genel ve yerel seçimler düzenlenecek. İsveç'te yaşayan 40 binin üzerindeki Türk kökenli İsveç vatandaşı potansiyelini göz önünde bulunduran partiler, Türklerin yoğun bulunduğu bölgelerde aktif seçim çalışmaları yürütüyor.
 
Ülkeleri dışında yaşayan İsveç vatandaşları, tüm ülkelerdeki diplomatik temsilciliklerde geçerli kimlik belgesi göstererek oy kullanabilecek. Ancak İsveç dışında oy kullanılabilecek yerler arasında en ilginç nokta Konya'nın Kulu ilçesi.
 
İsveç vatandaşlığı almış 30 binden fazla Kululu olduğu belirtiliyor. Memleketlerine dönüş yapan ya da turist olarak bulunan Kululu İsveç vatandaşlarının seçimlerde oy kullanabilmelerini sağlamak amacıyla 27 Ağustos'ta burada da seçim sandığı kurulacak.
 
Seçmenler sandığa götürülecek
 
İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Başkanı olan Kululu Hasan Dölek, kendisinin de Sosyal Demokrat Parti'den merkez listeden milletvekili adayı olduğunu belirtti. Dölek, "Kulu'da da çalışmalar yapıyoruz. Sosyal Demokrat Parti olarak köylerde yaşayan İsveç vatandaşlarını ilçe merkezine götürüp oylarını kullanmalarını sağlayacağız" dedi.
 
Muhafazakar Parti milletvekili Sedat Doğru da partinin genel sekreteri Mattias Zackrisson ile Kulu'da çalışmalarda bulunacaklarını bildirdi. İlçeyi ve köylerini ziyaret edip Muhafazakar Parti'nin propagandasını yapacaklarını dile getiren Doğru, "Kulu'daki seçmenler için özel olarak hazırladığımız Türkçe broşürleri yanımızda götürüyoruz" diye konuştu.
 
Yeşiller ve Kırmızı koalisyonu önde görünüyor
 

İsveç'te seçim öncesinde yapılan anket çalışmalarına göre, mevcut hükümetteki partiler geride görünürken Sosyal Demokrat Parti, Yeşiller ve Çevre Partisi ile Sol Parti'den oluşan Yeşiller ve Kızıl koalisyonunun seçimi kazanabileceği belirtiliyor.
 
Araştırmalara göre, iktidarda bulunan ve sağ partilerden oluşan İttifak Grubu'nun oy oranı yüzde 37,7 iken Yeşiller ve Kızıl koalisyonunun oy oranı yüzde 45'e yükselmiş durumda. Irkçı partinin oy oranının ise yüzde 10 civarında olduğu tahmin ediliyor.

aa
 

Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,885 µs