En Sıcak Konular

Muharrem İnce: CHP'de korku düzeni var

26 Ağustos 2014 12:24 tsi
CHP Genel Başkan adayı İnce, Aydın'da gittiği il başkanlığında il başkanı tarafından karşılanmayınca, partisinde korku düzeni olduğu eleştirilerinde bulunarak genel merkezi "teşkilatları tehdit etmekle" suçladı

CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Muharrem İnce CHP Aydın İl Başkanlığı'nı ziyaretinde "Korku düzeniyle işler yürümez. Şuan anda partide yapılmak istenen bir korku düzenidir. Muharrem İnce geliyor, karşılamayın diyorlar insanlara" dedi.

CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz'un tansiyon rahatsızlığı dolayısıyla katılamadığı ziyarette İnce'yi Başkan Vekili Ümit Aydı, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ve partililer karşıladı. İl Başkanının kendisini karşılamamasını eleştiren ve il başkanlarına baskı kurulduğunu iddia eden Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu çok ağır bir şekilde eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun bir kez olsun Başbakan olacağım diyemediğini, kendisinin ise genel başkanlığa Başbakan olacağına inandığı için aday olduğunu kaydeden İnce, "Benim idam şu. Türkiye'nin bütün illerinde ilçelerinde heyecan oluşturmuşsak, parti tabanında bir heyecan oluşturmuşsak demek ki ben doğru yoldayım. 10 Ağustos günü Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşadık. Bizim oluşturduğumuz heyecanı Cumhurbaşkanlığı seçiminde gördünüz mü? Görmediniz. Demek ki biz iyi işler yapacağız. Bir tane amacımız var o da CHP'yi umut yapmak, iktidar yapmak.

KORKUTUYORSUNUZ İL BAŞKANLARINI

Genel merkeze oturmuşlar telefonlar ellerinde. İlleri basıyorlar zorla imza toplamaya çalışıyorlar. Böyle bir yapı var mı? Kim inanır bu yapının Türkiye'ye demokrasi getireceğine. Kim inanır. Yazık korkuyor insanlar. Korkutuyorsunuz il başkanlarını, kurultay delegelerini. Zorla imza istiyorsunuz. Sonra da çıkıp AKP'yi eleştiriyorsunuz. Çok yazık, ayıp bunlar. Bu partide demokrasinin kurallarım işleyecek. Özgür olacak insanlar. İmza işini gözden geçireceğiz. 50 ile 100 imza toplayan aday olabilecek. Bu kurultaydan genel başkan olarak çıkarak partimizi yeniden derleyip toparlayacağız. Sokağa umut olacağız.

Genel başkana yüzde 5 kontenjan ayıracağız. Gerisini örgüt seçecek. Korku düzeniyle işler yürümez. Şuan anda partide yapılmak istenen bir korku düzenidir. Muharrem İnce geliyor, karşılamayın diyorlar insanlara. Niye beni Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilçe ilçe dolaştırdın genel başkan yardımcısı. Sabah bir başladık Kuşadası'ndan Nazilli'den çıktık. Niye gezdirdin ben. Ben 6 ayda mı puan kaybettim. Ben itibarsız adamdım da o zaman niye getirdin beni. Bunlar acemi siyasetçilerin işi" şeklinde konuştu.



Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,467 µs