En Sıcak Konular

Erdoğan Sezer'i mumla arayacak!

4 Eylül 2007 09:00 tsi
Erdoğan Sezer'i mumla arayacak! 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dış politikada selefi Necdet Sezer gibi pasif kalmayacağının sinyallerini verdi. Başbakan Tayyip Erdoğan, Necdet Sezer'i mumla arar hale gelir ve işler arapsaçına döner mi dersiniz?

Türakan Alkan'ın köşesinden/ Radikal

Şu AKP'nin propaganda başarısına bir diyeceğim yok doğrusu. Nasıl ediyorlar bilmiyorum, ama başarıyorlar işte.

Birinci Erdoğan hükümetinde türbanlı eşler yan yana dizilip manşet atılmıştı: 'AKP şıklığı!' Gerçi bazıları şıktı ama çoğu da pek şık gözükmüyordu. Ve türbanın neyi simgelediği unutulmuş gibiydi.
Şimdi Gül'ün Cumhurbaşkanı olmasıyla ve yeni kabinenin açıklanmasıyla birlikte yeni bir reklam kampanyası başladı. Gül'ün, eşinin ve diğer önemli AKP'lilerin ne kadar değerli insanlar olduğunu, adeta bu makamları doldurmak için doğduklarını öğreniyoruz.

Hepsi de sizin ve benim gibi sıradan insanların çektiği sıkıntıları çekmişler (babası fabrikatör ve milletvekili olan sayın Gül bile!) Doğrusu onları seçmekle isabet etmişiz. Fakat, sıradan insanlardan farklı yanları var: Hepsi de çelik gibi irade sahibi. Zeki, çalışkan, fedakâr, vatanı milleti uğruna ölmeye hazır, yüksek ruhlu, faziletli insanlar.

Bu AKP erkânının yaşamöykülerini okurken 1950'lerin Türk filmlerindeki tipler canlanıyor gözümün önünde. Kadınların birer azize, erkeklerin de aziz olduğu, gökten zembille indiği bir topluluk. Yaşamları boyunca hiç yanlışları olmamış, hep ilahi bir dürtüyle en doğru yolu bulmuşlar. Yanıldıkları zaman bile 'Her işte bir hayır vardır' demişler ve sonları hayır olmuş.

ABD'nin eski Dışişleri Bakan Yardımcısı "Dünyada iki ılımlı İslam'a dayalı demokrasi var" diyordu, "Malezya ve Türkiye!"

Malezya'dan kötü kokular gelmeye başladı: 'Şeriat isteriz!' Olabilir, kendi bilecekleri iştir. Benim anlamakta zorlandığım şey, ABD'li yetkilinin neden bizi de 'ılımlı İslam' sınıfına koyduğudur. AKP'den şimdiye kadar 'Biz ılımlı İslamız' diye bir söz çıkmadı. Acaba ABD,
bizim bilmediğimiz bazı şeyler mi biliyor?

AKP, içeride ve dışarıda farklı şeyler mi söylüyor? (Bkz. Cüneyt Zapsu'nun maceraları.)

Önümüzdeki dönemde AKP'nin başını ağrıtacak gelişmelerin büyük kısmı dış politika alanında yer alabilir. Bir Dışişleri Bakanı var. AKP'de Dışişleri'nden sorumlu bir başkan yardımcısı var. Dışişleri'ne pek meraklı, dünya çapında bir lider olmaya, dünya liderlerinden 'dostum falanca' diye söz etmeye pek hevesli, Dışişleri Bakanlığı bürokrasisini ayak bağı olarak gören (arada bir masa altından tekme yiyen) bir başbakanımız var.

Ve eski bir Dışişleri Bakanı olan Cumhurbaşkanı dış politika hedeflerini açıkladı bile: "AB'ye girmek ve komşularla ilişkileri geliştirmek!"

Bunlar elbette yeni şeyler değil. Bunca zaman Dışişleri Bakanlığı yapmış bir kişiden daha somut hedefler beklenirdi.

Ama şurası açık ki, Gül, dış politikada Sezer gibi pasif kalmayacak.

Başbakan Erdoğan, Sezer'i mumla arar hale gelirse ve işler arapsaçına dönerse hiç şaşmayın!

t.alkan@yahoo.com.tr



Bu haber 390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,453 µs