En Sıcak Konular

İngiltere, IŞİD'e katılımları engelleme peşinde

25 Ağustos 2014 14:14 tsi
Londra Belediye Başkanı Johnson, Ortadoğu'da şiddet eylemlerine katılmayı planlayan İngiliz vatandaşlarının engellenmesi için sert uygulamalar getirilmesi çağrısında bulundu

 Londra'nın Muhafazakar Partili Belediye Başkanı Boris Johnson, Ortadoğu'daki şiddet eylemlerine katılmayı planlayan İngiliz vatandaşlarının engellenmesi için İngiliz yetkililere çağrıda bulundu ve sert uygulamalar getirilmesini istedi.

İngiliz Daily Telegraph gazetesine bir yazı gönderen Boris Johnson, yetkilileri bilgilendirmeden Suriye veya Irak'a seyahat eden İngiliz vatandaşlarının masum oldukları kanıtlanana kadar potansiyel terörist sayılması gerektiğini söyledi.

Türk kökeniyle bilinen Jonhson, polisin şüpheli gördüğü cihat yanlısı vatandaşları suçlamada zorlandığını çünkü bu kişilerin Suriye ve Irak'taki korkunç eylemlere katıldıklarına dair yeterli doğrudan delil bulunamadığını ifade etti.

Makalede, aşırıcıların İngiltere'den ayrılmasını engellemek için daha sert uygulamaların getirilmesinin önemine değinden Johnson, İngiliz terör yasalarında "hızlı ve ufak değişiklikler" yapılması gerektiğini savundu. Londra polisinden de sorumlu olan Belediye Başkanı Johnson, bazı terör şüphelilerinin İngiliz vatandaşlığından çıkarılması önerisinde de bulundu.

Johnson ayrıca Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tehdidine dikkati çekerek, örgütün önünün kesilmediği sürece "terör gelgitinin en sonunda evlerinin kapısına kadar dayanacağı" uyarısında bulundu.

Irak ve Suriye'deki son gelişmelerle bazı İngiliz aşırıcıların vatandaşlıktan çıkarılmaları ile pasaportlarına el konulması gibi uygulamalar getirilmesi ülke gündeminde geniş yer tutuyor.

İçişleri Bakanlığı, bu konu üzerinde çalışma yürüttüğünü hatırlatırken, yurt dışındaki şiddet eylemlerine katılmayı planlayan kişilerin seyahatlerinin engellenmesi için mümkün olan en kuvvetli uygulamaların değerlendirildiğini açıklamıştı.

Londra emniyet yetkilileri, Suriye ve Irak'taki şiddet eylemlerinde yer almak üzere bu ülkelere seyahat eden 500 kadar İngiliz vatandaşının neredeyse yarısının başkent Londra'da ikamet eden kişilerden oluştuğunu düşünüyor.

AA



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,453 µs