En Sıcak Konular

'İlkeler belli, Davutoğlu ile değişmez'

25 Ağustos 2014 12:57 tsi
'İlkeler belli, Davutoğlu ile değişmez' AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Cumhurbaşkanı seçimi ve AK Parti kongresiyle başlayacak yeni dönemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Özel röportajda soruları yanıtlayan Babuşcu, Ahmet Davutoğlu isminin teşkilatta nasıl karşılık bulduğu, Davutoğlu ile AK Parti’de ne değişeceği, Cumhurbaşkanı – Başbakan ilişkisinin nasıl seyredeceği, Abdulah Gül’ün üstleneceği görev ve Gül’ün veda respsiyonundaki sitemler hakkında açıklamalarda bulundu.

Ahmet Davutoğlu ismine teşkilatın verdiği tepki ve örgüt yapısına etkisi sorusu karşısında, "Ahmet Davutoğlu ile birlikte AK Parti’de bir şey değişmez" mesajı veren Babuşcu, "AK Parti kurumsallaşmış, ilkesel kurallara bağlı ve hiyerarşi ile yürüyen bir siyasi harekettir" dedi.

İlkesel hakereti belirleyinin Erdoğan’ın karizmatik liderliği olduğunu ve bu ilkeler doğrultusunda ortak aklın ortaya çıkardığı ismin de Ahmet Davutoğlu olduğunu söyleyen Babuşcu, "Bu anlamda Ahmet Davutoğlu ismi teşkilatımız açısından sürpriz olmadı, istenen ve arzu edilen bir isimdi" dedi.

"TEŞKİLATIN HOŞUNA GİTTİ"

Danışmanlık ve bakanlık dönemlerinde teşkilat toplantılarına katılan Davutoğlu’nun cumhuriyete yüklediği misyon itibariyle kabul gördüğünü ve takdir ediliğini söyleyen Babuşcu, "Ahmet Davutoğlu isminin ortaya çıkması teşkilatın da hoşuna gitti" dedi ve "AK Parti’de bundan sonrası için ilkesel anlamda, ortaya konan ufuk ve vizyon anlamında bir şey değişmez. Yeni Türkiye’nin temel parametreleri ortaya kondu. Bunlar yeni anayasa, çözüm sürecini nihayetlendirebilmek ve paralel yapıyla mücadeledir. Bunlarda bir şey değişmeyecektir" şeklinde konuştu.

"HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK"

Babuşcu, seçilmiş Cumhurbaşkanın, Başbakan ile ilişkide ne fark yaratacağı konusunda da, "AK Parti karşıtları, resmi muhalefet, her seçimde AK Parti’ye karşı ittifak yapmışlardır. Bu süreçte de 'Cumhurbaşkanı - Başbakan gerilimi yaratabilir miyiz?' arayışı şı içerisindeler. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 'kukla Başbakan' tabirini kullanarak işaret fişeğini yaktı. Bugüne kadar bu heveslerini hep kursaklarında bıraktık yine aynısı yaşanacak ve bunun ilk kanıtı da kongre olacak... Kendi başarısızlıkları üzerinden değil AK Parti’nin başarısı üzerinden kendilerini sorguluyorlar. Buradan hiçbir sonuç elde edilmez" şeklinde konuştu.

ntvmsnbc

Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,528 µs