En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül'e ilk eşli davetiye

4 Eylül 2007 08:09 tsi
Cumhurbaşkanı Gül'e ilk eşli davetiye    
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ilk eşli davetiye geldi. TSK, Gül'ü resepsiyona eşsiz davet etmişti ama Yüksek Yargı'nın en kilit kurumu eşli davetiye yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk resmi kabullerini gerçekleştirdi. TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı kabul eden Cumhurbaşkanı Gül ardından Yargıtay Başkanı Osman Arslan ile görüştü.

Eşli davetiye verdi

Arslan'ın Gül'ü 6 Eylül'de yapılacak Adli Yıl açılış töreni ve kokteyline davet ettiği öğrenildi. Arslan'ın Gül'e eşli devatiye verdiği öğrenildi.

Toptan'ın Köşk ziyareti Cumhurbaşkanı Gül'ün bu makamda ilk resmi kabulü olma özelliğiyle 864 rakımlı tepenin tarihinde yerini aldı. Cumhurbaşkanı Gül ziyareti izleyen basın mensuplarıyla girdiği diyalogla Köşk'te nasıl bir Cumhurbaşkanlığı profili çizeceğinin de ilk işaretlerini verdi. Sezer'in aksine basın mensuplarına oldukça yakın ilgi gösteren Cumhurbaşkanı Gül, bir basın mensubunun, “İlk resmi kabulünüz. Neler hissediyorsunuz?” şeklindeki sorusu üzerine, “Sizin de ilk ziyaretiniz” cevabını verdi.

SANAYİCİLERE DESTEK SÖZÜ

Cumhurbaşkanı Gül Yargıtay Başkanı Osman Arslan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul ederek bir süre görüştü. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyarette Arslan'ın, Cumhurbaşkanı Gül'ü Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı kutladığı ve Gül'ü 6 Eylül'de yapılacak Adli Yıl açılış töreni ve kokteyline davet ettiği öğrenildi. Arslan'ın tüm davetlilere eşli davetiye verdiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Gül, dün ayrıca Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir ile üyelerini üyelerini kabul etti. Gül, kabulde “Kadronuz 1 kişi eksilmiş” espirisini yaparken, Özdebir de Zafer Bey'i 60. Hükümet aldı” cevabını verdi. Gül ASO üyelerine, destek sözü verirken, “Büyükelçilerimiz, yurtdışındaki Türk firmaların temsilcisi gibi çalışmalı” dedi.

AMBARGO SON BULUYOR

Çarşamba günü devlet erkanına geniş kapsamlı bir resersiyon verecek olan Gül, Cuma günü de sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle basın mensuplarına saat 16.00'da bir davet verecek. Yazılı ve görsel basının üst düzey yöneticileri, Ankara temsilcileri ve köşe yazarlarını Köşk'te kabul edecek olan Gül, bu davette bazı basın-yayın organlarına Sezer döneminde uygulanan ambargoya da son verecek.


İlk resmi ziyaret Toptan'dan

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı kabul etti. Çankaya Köşkü'ndeki kabul öncesinde basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi. Gazetecilerin isteği üzerine Cumhurbaşkanı Gül ve TBMM Başkanı Toptan, ayağa kalkarak tokalaştılar. Gül, bir gazetecinin, Toptan'ın ziyaretinin ilk kabulü olduğunusöylemesi üzerine, “Doğru, evet Meclis Başkanımız ilk ziyaretçim” dedi.

aktifhaber



Bu haber 294 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,612 µs