En Sıcak Konular

Bürokraside yeni dönem

25 Ağustos 2014 11:46 tsi
Bürokraside yeni dönem Halkın seçtiği 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya'ya kendi ekibini götürecek. Davutoğlu'nun başbakanlığındaki Yeni Türkiye'nin vizyon kabinesi ise yalnız siyasette değil, bürokraside de taşları yerinden oynatacak.

Önümüzdeki günlerde müsteşar ve genel müdür düzeyinde birçok değişiklik bekleniyor.

62. Hükümet'i kurmakla görevlendirilmesi beklenen Ahmet Davutoğlu, 'Yeni Türkiye'nin vizyon kabinesini kurarken, bürokrasiye de taze kan gelecek. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlıkta çalıştığı yakın çalışma arkadaşlarını Köşk'e götürecek olması nedeniyle Davutoğlu da kendi ekibini kuracak. Davutoğlu hükümeti ile birlikte sadece siyasette değil, bürokraside de taşlar yerinden oynayacak. Kabine değişikliği yapması beklenen 26. Başbakan Davutoğlu, bakanlıklarda müsteşar, genel müdür seviyesindeki üst düzey yöneticilerde de değişikliğe gidecek.

TAŞLAR YERİNDEN OYNAR

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın, Davutoğlu kabinesinde de bu görevi sürdürmesi halinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Merkez Bankası (MB) ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) gibi kritik üst kurullarda kendi kurmayları ile çalışmak istediği belirtiliyor. Numan Kurtulmuş'un adı da kulislerde ekonomi için geçiyor. Babacan'ın yerine Kurtulmuş'un tercihi halinde ekonomi bürokrasisinde ciddi değişikliklerin olabileceği kaydediliyor.

MÜSTEŞARLIĞA KİM GELECEK

Bürokraside beklenen önemli değişikliklerin başında Hazine Müsteşarlığı geliyor. IMF yönetimine giden Hazine Müsteşarı Halil İbrahim Çanakçı'nın yerine yeni bir isim atanacak. Ali Babacan, bu koltuğa 'içeriden bir ismin' atanması gerektiğini belirtiyor. Bu çerçevede, müsteşar yardımcılarından Cavit Dağdaş ve Burhanettin Aktaş'tan birinin tercih edileceği iddia ediliyor. 2004 yılında Merkez Bankası'ndan Hazine Müsteşarlığı'na gelen 1955 doğumlu Dağdaş'ın mı yoksa 2002 yılında Hazine'den sorumlu Devlet Bakanlığı danışmanlığına getirilen 1965 doğumlu Aktaş'ın mı tercih edileceği, 'Ali Babacan'la devam' kararının ardından netleşecek. Öte yandan Hazine Müsteşarlığı'na dışarıdan bir atamanın gerçekleşmesi halinde tercihin, Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nde siyaset yapmış Ertan Yülek'in oğlu Doç. Dr. Murat Yülek'ten yana olabileceği kulislerle konuşuluyor.

Yeni Şafak

Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,866 µs