En Sıcak Konular

CHP'de asıl yarış PM için olacak

25 Ağustos 2014 10:08 tsi
CHP'de asıl yarış PM için olacak CHP'li muhalifler çarşaf liste yöntemiyle yapılacak PM seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesini delme planı yapıyor.

CHP'de 5-6 Eylül'de yapılacak olağanüstü kurultay için hazırlıklar sürerken Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce arasında geçeceği öngörülen yarışta muhaliflerle CHP lideri arasında asıl hesaplaşma Parti Meclisi (PM) için yaşanacak.

CHP'nin olağanüstü kurultayında Kılıçdaroğlu ile parti içi muhalefet arasındaki ilk hesaplaşma genel başkanlık seçiminde yaşanacak. Kılıçdaroğlu'na karşı şu ana kadar sadece Muharrem İnce adaylığını ilan ederken adı kulislerde geçen Emine Ülker Tarhan ve Metin Feyzioğlu'nun ise aday olmayacağı belirtiliyor. İki adaylı yarışta parti içinde ulusalcı kanat olarak bilinen milletvekillerinin tercihini İnce'den yana koyması bekleniyor.

Partinin en üst karar organı olan PM, aynı zamanda genel başkan yardımcılarının içinden belirlendiği, hatta yeni dönem milletvekillerinin de büyük oranda belirleneceği bir organ olması nedeniyle hem parti yönetimi, hem muhalifler için büyük önem taşıyor. Milletvekilliğine giden yolda önemli bir adım olarak görülen PM için her iki taraf da hesap yapıyor. Parti tüzüğüne göre çarşaf liste yöntemiyle yapılacak seçimlerde Kılıçdaroğlu, anahtar listesinin delinmemesi için delege hesabı yaparken muhalifler ise listeyi delme planı yapıyor. Kulislerde delegelerin imzasıyla blok liste ile seçim yapma ihtimalinin de olduğu konuşuluyor. Bu durumda ise muhaliflerin sert tepkilerinin kurultay salonuna yansıyacağı belirtiliyor.

CHP'nin 2012'deki olağan büyük kurultayında PM seçimlerine çarşaf listeyle gidilmiş, Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer almayan aralarında Önder Sav'a yakın isimlerin de bulunduğu 10'a yakın isim listeyi delerek PM'ye seçilmişti.

Sabah



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,834 µs