En Sıcak Konular

Foley'i öldüren militanın kimlik tespitinde sona yaklaşıldı

24 Ağustos 2014 20:42 tsi
İngiltere’nin ABD Büyükelçisi Westmacott, IŞİD militanı tarafından kafası kesilerek öldürülen ABD'li gazeteci Foley’in katilinin belirlenmesinde sona yaklaşıldığını belirtti.

İngiltere’nin ABD Büyükelçisi Peter Westmacott, CNN televizyonuna değerlendirmelerde bulundu.

Westmacott, Amerikalı gazeteci James Foley'nin öldürülme anının yer aldığı görüntüde İngiliz aksanına sahip olduğu duyulan IŞİD militanının kimliğinin tespiti çalışmalarına ilişkin, "Bu kişinin kim olduğunu tanımlamaya çok yakınız" dedi.

Westmacott, görüntülerde yer alan kişinin sesine ilişkin oldukça gelişmiş tanımlama teknolojileriyle çalışıldığını vurgulayarak, “Bu kişinin tam olarak kim olduğunu söyleme durumunda değiliz fakat sanıyorum, çok yaklaştık. Bu, sadece vahşi bir katille ilgili değil. Bu durum vatandaşlarımıza bir tehdit" şeklinde konuştu.

Times gazetesi, hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, İngiliz gizli servis elemanlarının (MI5 ve MI6), kafası kesilerek öldürülen gazetecinin katilinin eşkalinin belirlediğini iddia etmişti.

Gazete, hükümet kaynaklarının cinayeti işleyen kişiye ilişkin bilgi vermekten kaçındıklarını belirtirken, bir numaralı şüphelinin Londra’nın batısında yaşamış, 23 yaşındaki Abdel Majed Abdel Bary adlı İngiliz vatandaşı olduğunu ileri sürmüştü. İngiliz medyası, şüphelinin daha önce rap müzik yapan "Cihadi John" ve "Beatles" gibi takma isimler kullandığını iddia etmişti.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ise Sunday Times gazetesine yazdığı makalede ABD’li gazetecinin İngiliz olduğu tahmin edilen kişi tarafından öldürülmesi iddiasına yönelik, "Britanya halkının savunduğu her şeye açıkça ihanet" ifadesini kullanmıştı.

İngiltere Başbakanlığı ise bu sabah yaptığı açıklamada IŞİD'le mücadele kapsamında verilen çabaları arttırmak için Korgeneral Sir Simon Mayall'ı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY), hükümetin güvenlik temsilcisi atadığını duyurmuştu.

Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,971 µs