En Sıcak Konular

İngiltere IKBY'ye Güvenlik Temsilcisi atadı

24 Ağustos 2014 13:05 tsi
İngiltere IKBY'ye Güvenlik Temsilcisi atadı İngiltere Başbakanlığı, Irak'ın IŞİD'le mücadele çabalarına destek kapsamında IKBY'ye Güvenlik Temsilcisi atandığını duyurdu.

İngiltere, Irak Şam İslam Devleti'yle (IŞİD) mücadele kapsamında verilen çabaları arttırmak için Korgeneral Sir Simon Mayall'ı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) hükümetin Güvenlik Temsilcisi olarak atadı.
 
İngiltere Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Korgeneral Sir Simon Mayall'ın Güvenlik Temsilcisi olarak atanmasıyla hükümet, IŞİD'le başetmeye çalışan Irak'a yardımcı olmak için çabalarını kuvvetlendiriyor" denildi. Güvenlik Temsilcisi Korgeneral Sir Simon Mayall'ın geçen haftasonu Başbakan David Cameron tarafından önerildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
 
"Korgeneral Sir Simon Mayall, mevcut halde hükümetin Ortadoğu için Üst Düzey Savunma Danışmanı olarak yürüttüğü görevinin yanısıra, IKBY'de hükümetin Güvenlik Temsilcisi rolünü de üstlenecek. Korgeneral Mayall, IŞİD'le mücadele kapsamında Kürt güçlere ve Irak'taki çabalara destek verirken, birlik hükümeti kuran Iraklı liderlerle çalışacak.
 
Önümüzdeki hafta Irak'a sehayat edecek olan Mayall, Bağdat ve Erbil'de siyasi liderle biraraya gelerek, devam eden çalışmalarımızın bir parçası olarak ortak düşman IŞİD'e karşı tüm Irak toplumunun bir durması için teşvikte bulunacak"
 
Açıklamada ayrıca Kürt güçlere "öldürücü niteliği olmayan ekipman" sağlanması için çalışmaların yürütüldüğü, bu ekipmanın gece görüş gözlükleri ve çelik yelek gibi askeri malzemeyi kapsadığı ifade edildi.

aa


Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,109 µs