En Sıcak Konular

CHP'den 'organize' tavır

24 Ağustos 2014 10:17 tsi
CHP lideri Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın TBMM'deki yemin törenine katılmıyor. CHP'li Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu da yemin töreninde Erdoğan'a eşlik etmeyecek.

Seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olarak Çankaya Köşkü'ne çıkmaya hazırlanıyor. Erdoğan'ın Köşk'e çıkması ile Türkiye tarihinde yeni bir safa açılırken, CHP yönetimi, halkın seçtiği cumhurbaşkanına karşı organize tavır hazırlığı içinde. CHP'nin Cumhurbaşkanı'na yönelik tavırları şöyle olacak: TBMM İçtüzüğü ve teamüller gereği cumhurbaşkanlarına Meclis çatısı altında TBMM Başkanı ya da en yaşlı TBMM Başkanvekili eşlik ediyor. Cumhurbaşkanlığı yemin törenini Genel Kurul'da TBMM Başkanı Cemil Çiçek yöneteceği için Erdoğan'a eşlik görevi de CHP'li TBMM Başkanı Güldal Mumcu'ya kaldı. Ancak Mumcu, 28 Ağustos için mazeret bildirdi. Mumcu, o gün Meclis'te olmayacağını iletti. Erdoğan'a yönelik bu tavır nedeniyle eşlik görevi ikinci en yaşlı üye sıfatı ile AK Parti'li TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'ya kaldı. Mumcu'nun bu tavrından sonra ikinci hareket CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu, 28 Ağustos'ta Meclis Genel Kurulu'nda yapılacak cumhurbaşkanlığı yemin törenini boykot ederek katılmayacak.

Kılıçdaroğlu, o gün Meclis'e de gelmeyecek. CHP Genel Başkanı, "Milletvekillerini serbest bıraktım" dese de kurultay dengeleri ve 2015'teki milletvekili seçimleri için hazırlanacak listeler nedene ile CHP'li milletvekillerinin katılımının da az olması bekleniyor. Cumhurbaşkanları, iktidar ya da muhalefet ayırımı yapmadan yurtdışı gezilerine parlamentoda grubu bulunan partilerden birer milletvekili davet ediyor. Vekiller, yurtdışı temasları sırasında cumhurbaşkanına eşlik ediyor. CHP, bu seyahatleri de boykot edecek. Erdoğan'ın yurtdışı gezi davetlerine CHP olumlu yanıt vermeyecek ve milletvekili göndermeyecek.

MHP DE ALTERNATİF MİTİNG YAPACAK
 
MHP de halkın seçtiği cumhurbaşkanına karşı bir takım hazırlıklar içine girdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kısa süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı alacakları tavrı ortaya koydu. Buna göre MHP, halk arasında yaşanabilecek gerginlikleri dikkate almadan bir yol haritası belirledi. Erdoğan, önümüzdeki günlerde teşekkür ziyaretlerine çıkacak. Vatandaşlar ile bir araya gelip kendisine oy verdikleri için teşekkür edecek. MHP de Erdoğan'ın miting yaptığı ilde aynı gün ve saatte miting yapacak.

İNCE, İSTANBUL'DA: NEREYE GİTTİ O GANDİ
 
CHP'de, 18. Olağanüstü Kurultay'da genel başkanlığa aday olacağını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce partisinin İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti. İnce'yi, İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, il yöneticileri ve bazı partililer karşıladı. Salıcı ile basının karşısına çıkan İnce 2 seçimde CHP'yi birinci parti yapamazsa istifa etme sözü verirken kurultayın, küçük salonda yapılmasını eleştirirken de "Genel başkanımız 2010'da 'Açın kapıları. Korku imparatorluğunu yıkacağım' diyordu. Nereye gitti o Gandi, o yürekli adam, o sakin güç? Nereye gitti o devrimci Kemal?" dedi. İnce "AKP'nin başında uzun bir adam vardı, bizdeki biraz daha kısaydı. Şimdi AKP'nin başında kısa bir adam var, CHP'nin başına da uzunu gelsin. Önce 2015'te kısasını indireyim, sonra uzununu indireyim, ikisini birden indireceğim" şeklinde konuştu. Salıcı ise, "CHP'nin demokrasi yolunda olduğundan kimsenin şüphesi olmasın. İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen bir il başkanı, diğer adayın yanında basın toplantısında" ifadelerini kullandı.

Sabah



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,771 µs