En Sıcak Konular

Devrimci gruplar Trablus Havaalanı'nı ele geçirdi

24 Ağustos 2014 09:26 tsi
Fecr-i Libya Kuvvetleri'nin Libya'daki Uluslararası Trablus Havaalanı'nı tamamen ele geçirdiği bildirildi.

Libya ordusuna bağlı Merkez Kalkan Kuvvetleri sözcüsü Ahmed Hediyye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Libya Devrimci Operasyonlar Odası öncülüğünde "Fecr-i Libya Kuvvetleri" adı altında birleşen Trablus ve Misrata merkezli devrimci grupların, havaalanında kontrolü sağladığını, havaalanı yakınlarındaki stratejik "En-Nakliyye" kampını da ele geçirdiğini ifade etti.
 
Fecr-i Libya Kuvvetleri geçtiğimiz aydan bu yana, havaalanını kontrol altına alabilmek için Zintan merkezli el-Ka'ka ve es-Savaik grupları ile çatışıyordu.
 
Libya'dan BMGK'ya acil müdahale çağrısı
 
Libya Meclisi'nin, sivillerin korunması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) acil müdahale çağrısı yaptığı bildirildi.
 
Libya milletvekili İbtisam Abdulhafiz, Libya Meclisi'nin yapmış olduğu çağrının BMGK'ya ulaştığını, ancak konuyla ilgili kararın ne zaman alınacağını bilmediklerini söyledi.
 
Abdulhafiz, milletvekillerinden oluşan heyetlerin Libya'nın içinde bulunduğu durumu anlatmak için bazı ülkelerin başkentlerine ziyarette bulunacağını kaydetti.
 
Libya Meclisi, 13 Ağustos'ta düzenlenen oturumda, devlet kurumlarının ve sivillerin korunması için uluslararası müdahale teklifini oylamaya sunmuş, 124 milletvekilinden 111'i evet oyu kullanmıştı.
 
Bingazi'de çıkan çatışmalarda 4 kişi öldü, 31 kişi yaralandı
 

Libya'nın doğusundaki Bingazi kentinde çıkan çatışmalarda 4 kişinin öldüğü, 31 kişinin yaralandığı bildirildi.
 
 Libya ordusuna bağlı Saika Tugayları Sözcüsü Albay Milud ez-Zevi, AA muhabirine, Bingazi'de Saika Tugayları ve ordu ile Ensaru'ş Şeria örgütü destekli "Bingazi Devrimciler Şurası" birlikleri arasında çıkan çatışmada, 1'i Saika Tugayları'ndan 4 kişinin öldüğünü, 31 kişinin yaralandığını belirtti.
 
Çatışmaların aralıklarla devam ettiğini ifade eden Zevi, Saika Tugayları'ndan 1 kişinin dışında ölen ve yaralananların hangi taraftan olduğu hakkında bilgi vermedi.
 
Devrimin ardından istikrarın sağlanamadığı Libya'da, güvenlik güçleri ve yanlısı milisler ile farklı silahlı gruplar arasında sık sık çatışmalar yaşanıyor. Bingazi kentinde Ensaru'ş Şeria örgütüne bağlı militanlar ile orduya bağlı Saika Tugayları arasında temmuz ayından bu yana belli aralıklarla çatışmalar devam ediyor.
 
Libya'da Muammer Kaddafi'nin devrilmesiyle sonuçlanan 17 Şubat 2011 devriminden sonra ortaya çıkan Ensaru'ş Şeria örgütü, ülkede şeriat kurallarının uygulanması çağrısında bulunuyor.
 
Libya Meclisi terör örgütü ilan etti
 

Libya Meclisi'nin, Ensaru'ş Şeria örgütü ile "Fecr-i Libya Kuvvetleri"ne katılan grupları terör örgütü ilan ettiği bildirildi.
 
Meclis'ten yapılan yazılı açıklamada, Meclis'in, Ensaru'ş Şeria örgütü ile Fecr-i Libya Kuvvetleri'ne katılan grupları ''devletin meşruiyetine savaş açan terör örgütleri'' olarak kabul ettiği belirtildi.
 
Libya ordusuna bağlı Merkez Kalkan Kuvvetleri sözcüsü Ahmed Hediyye, dün akşam Libya Devrimci Operasyonlar Odası öncülüğünde "Fecr-i Libya Kuvvetleri" adı altında birleşen Trablus ve Misrata merkezli devrimci grupların, Uluslararası Trablus Havaalanı'nı tamamen ele geçirdiğini duyurmuştu.
 
Fecr-i Libya Kuvvetleri, geçen aydan bu yana, havaalanını kontrol altına alabilmek için Zintan merkezli el-Ka'ka ve es-Savaik grupları ile çatışıyordu.
 
Devrimin ardından istikrarın sağlanamadığı Libya'da, güvenlik güçleri ve yanlısı milisler ile farklı silahlı gruplar arasında sık sık çatışmalar yaşanıyor. Bingazi kentinde de Ensaru'ş Şeria örgütüne bağlı militanlar ile orduya bağlı Saika Tugayları arasında temmuz ayından bu yana belli aralıklarla çatışmalar devam ediyor.
 
Libya'da Muammer Kaddafi'nin devrilmesiyle sonuçlanan 17 Şubat 2011 devriminin ardından ortaya çıkan Ensaru'ş Şeria örgütü, ülkede şeriat kurallarının uygulanması çağrısında bulunuyor.

aa


Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,101 µs