En Sıcak Konular

DTP'li Ahmet Türk'ten PKK cevabı

3 Eylül 2007 22:09 tsi
DTP'li Ahmet Türk'ten PKK cevabı Başbakan Erdoğan'ın konuşmasına cevap veren DTP'li Ahmet Türk, ''Biz etnisiteye (etnik gruba) dayalı bir siyaset gütmüyoruz." derken PKK ile ilgili şunları söyledi:

Türk, makamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulunda, partisine yönelik eleştirilerini yanıtladı. Başbakan Erdoğan'ın, gruplarına yönelik yaptığı konuşmada, demokratik geleneğe ve usule çok aykırı bir tarzla yanıt verdiğini savunan Türk, bu durumun, Türkiye'de hala nasıl bir mantığın olduğunu açık bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

''Biz etnisiteye dayalı bir siyaset gütmüyoruz. Tam tersi buna karşıyız. Etnisite üzerinde yapılan siyaset halklara felaketler getirir'' diyen Türk, etnisiteye karşı olduğunu söyleyen Başbakan'ın, kendi yurttaşının farklı kimliğini, farklı kültürünü adete saklayan, inkar eden bir mantıkla konuştuğunu öne sürdü.

-''DEMEKLE BİTİYOR MU?''-

Türk, Hasankeyf Barajı ile ilgili eleştirilerini açık bir şekilde ortaya koyduklarını belirterek, ''Tarihi bir mirası, kültürü başka yere taşımakla, ne kadar kültüre ve mirasa saygı gösterebiliriz. Hasankeyf bir vazo, süs bitkisi değil ki bir yerden bir yere taşıyalım. Hasankeyf eğer bir tarihi mirassa, olduğu yerde anlamı vardır'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın ''Bu ülkede bölücü teröre destek veren terör örgütünü de terör örgütü olarak ilan ediyorum. Bunu AB üyesi ülkeler, Amerika yapıyor, şurası, burası yapıyor da benim ülkemde bu kutlu çatı altında olanlar niye yapmıyor? Onlar da yapsın'' sözlerinin, hatırlatılması üzerine Türk, şunları söyledi: ''Biz her türlü şiddete karşı olduğumuzu açık bir şekilde söyledik.

Çatışmanın tamamen Türkiye'nin gündeminden çıkması için çaba gösterdiğimizi, onun için de her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Her gün, herkes, buna benzer kınamaları ortaya koyuyor. Şiddet bitiyor mu? Hayır. Önemli olan nedenler üzerinde, TBMM çatısı altında nedenleri tartışarak sonuçları ortadan kaldıracak bir mantığı ortaya koymalıyız.''

DTP Grup Başkanı Türk, ''PKK'yı terör örgütü olarak görüyor musunuz?'' sorusuna ise ''Şiddete ve çatışmaya karşıyız. Demekle bitiyor mu? Bitmiyor. Oysa biz pozitif bir katkı sunmak istiyoruz. Bütün partiler söylüyor da sonuç alındı mı?'' yanıtını verdi.
 

 



Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,922 µs