En Sıcak Konular

İşte Çölaşan'ın kovulma mektubu

3 Eylül 2007 21:27 tsi
İşte Çölaşan'ın kovulma mektubu Emin Çölaşan'a Hürriyet Gazetesi tarafından işten çıkartıldığı yönünde tebligat verildi. İşte yönetimin gönderdiği ilginç ifadeler yeralan tebligat.

Çölaşan'ın kovulma mektubu

İşine son verildiği iletilen Çölaşan’a, "övgü dolu" resmi bildirim böyle yapıldı:

Hürriyet Gazetesi yönetimi, gazeteci-yazar Emin Çölaşan’a, “Övgü dolu’’ bir işe son verme tebligatı yaptı. Yaklaşık 20 gün önce “Aydın bey seninle çalışmak istemiyor’’ denilerek sözlü biçimde işine son verildiği iletilen Çölaşan’a, bugün de resmi bildirim yapıldı.

Gazeteport'un yorumunda, Hürriyet’in, Mali İşler Başkanlığı tarafından gönderilen iş akdinin feshine ilişkin bildirimde, “ Görev yaptığınız yıllar boyunca gerek gazeteci, gerek çalışan olarak Hürriyet’e yaptığınız katkılardan dolayı size teşekkür ederiz. Kariyerinizin bundan sonraki bölümünü de Türk toplumunun yakından tanıdığı ve takdir ettiği başarılı bir gazeteci olarak sürdüreceğinize olan inancımız tamdır’’ denildi.

KURUMSAL ANLAŞMAZLIK

Mektupta Çölaşan’ın işine son verilme nedeni olarak “Kurumsal anlaşmazlık’’ gösterildi ve şöyle denildi:

“Hürriyet Gazetesinde uzun yıllardan beri sürdürdüğünüz köşe yazarlığı görevine 31.08.2007 tarihi itibarıyla son verildiğini üzüntü ile bildiriyoruz. Bu süre içinde ilişkilerimiz karşılıklı saygı ve iş anlayışı ile sürdürülmüştür. İş akdinizin feshedilmesini, her kurumda rastlanan kurumsal bir anlaşmazlık çerçevesinde değerlendireceğinizi umut ediyoruz.

Görev yaptığınız yıllar boyunca gerek gazeteci, gerek çalışan olarak Hürriyet’e yaptığınız katkılardan dolayı size teşekkür ederiz. Kariyerinizin bundan sonraki bölümünü de Türk toplumunun yakından tanıdığı ve takdir ettiği başarılı bir gazeteci olarak sürdüreceğinize olan inancımız tamdır.

Gazetecilik başarınızın devamının bizleri de mutlu edeceğine olan duygularımızdan emin olmanızı dileriz. Bu duygularla size ve ailenize bundan sonraki hayatınızda başarılar ve mutluluklar diliyoruz.”
 
ODASINI TOPLADI

Geçtiğimiz ay başında İzmir’de Genel Yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök ile bir yemek yiyen Emin Çölaşan’a, Özkök tarafından işten çıkarıldığı sözlü olarak bildirilmişti. Bir süredir Hürriyet yönetimi ile sıkıntıları olan ve iktidar aleyhinde yazı yazmaması konusunda uyarılan Çölaşan, bu uyarılara aldırmamış ve çizgisini değiştirmemişti.
Çölaşan iş aktinin feshi ile ilgili yazılı bildirimin kendisine ulaşmasının ardından GAZETEPORT’a “ Bir süredir odamı topluyorum. Binlerce bilgi ve belge var. Bunları tasnif ediyorum. Yazılı bildirim de geldi ve artık gazete ile ilişkim sona erdi’’ dedi.

“HAYAT DEVAM EDİYOR’’

Emin Çölaşan, üzüntü bildiren telefon ve faksların devam ettiğini de vurguladı ve bundan sonrası için ne yapacağı konusunda ise “Şu anda hiç bir şey düşünmüş değilim. Hayat devam ediyor’’ dedi. Meslekte 30 yılını dolduran Çölaşan, 22 yıldır Hürriyet gazetesinde çalışıyordu. Milliyet Gazetesinde mesleğe başlayan ve ardından Hürriyet’e geçerek, Pazar sohbetleri yapan Çölaşan, daha sonra günlük köşe yazısı yazmaya başlamış ve birçok skandalı köşesine taşıyarak gündem yaratmıştı.
 
İŞTE O TEBLİGAT:
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,656 µs