iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Ebola'nın şifası nasıl aniden bulundu!

22 Ağustos 2014 12:52 tsi
Ebola'nın şifası nasıl aniden bulundu! Bunun ilacı vardı ise niye şimdi ortaya çıktı? Yoktu ise keşfi neden yeni bir salgının ve korkunun üzerine denk geldi?.. iyibilgi Ankara

Afrika'yı kasıp kavuran ve dünyanın her yerine hızla ve kolayca bulaşma imkanı bulunan yeni Ebola salgını ile ilgili son gelişme; "yeni denenen" bir ilacın hastalığı tedavi edebileceği hatta edeceği. Liberya'da bu hastalığa yakalanan doktor ABD'de denenen bir ilaçla hayata dönmüş bulunuyor!

Hastalığa uzak veya yakın tüm coğrafya basın-yayın organlarının tabir yerindeyse "cayır cayır" halka duyurduğu ve korkuyu yaydığı Ebola salgınına ilişkin yerleşik kaygı yeni değil. Eski salgınlar ve seri halde çevrilen filmler, görevlilerdin kıyafetlerinden güvenlik kuvvetlerinin tutumuna kadar her görüntü bir mesaj içeriyor ve endişeyi artırıyor, "Allah ölümün de hayırlısını versin" dedirtiyor.

Sıra piyasaya sürmeye ne zaman gelir?

Ancak çaresizliğiyle bilinen, ya maymunlardan ya "büyücülerden" yayılan bu "kanlı" hastalığın şifası da tam bu sırada bulunmuş gibi!

Liberya'da görev yaparken Ebola'ya yakalanıp ABD'nin Atlanta şehrine getirilen Amerikalı doktor Kent Brantly, deney aşamasındaki bir ilaçla tedavi altına alındıktan 19 gün sonra taburcu oldu! Daha önce insanlar üzerinde denenmemiş 'ZMapp' adındaki serum ve hastalıktan kurtulmayı başaran bir çocuğun kanı verilen 33 yaşındaki doktorun son kan tahlillerinde virüse rastlanmadı!

Afrika'da ise hastalık insanları öldürmeye devam ediyor ve hâlâ durdurulmuş değil. Ebola'dan kırılan ülkeler bakalım ilaca ne zaman ve nasıl kavuşacak?

www.iyibilgi.com 

Bu haber 1,952 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,045 µs