En Sıcak Konular

"Zembille sarkıtılmadık damdan düştük"

3 Eylül 2007 20:13 tsi
Başbakan Erdoğan Meclis Genel Kurulu'nda hükümet programını açıklarken işkence iddiaları ve Türkiye'nin İMF ve AB ilişkilerine yönelik iddialara bakın nasıl cevap verdi.

Başbakan Erdoğan konuşmasının son bölümünde işkence iddiaları ve İMF ve AB ilişkilerine yönelik eleştirilere cevap verdi. İşte açıklamaları:

Bizim dönemimizde işkencede sıfır tolerans, bunu ileri süren ispatla mükelleftir. Kimler kimleri arkasına alarak gelip burda birşeyler savunmasın. Avrupa İnsan Haklarına gidip ülkeyi şikayet etmesinler. Ellerinde belge varsa burda açıklasınlar.

Biz burda ekonomi ile demokrasi at başı gidecektir. Biz bunu başaracığız. Biz zembille sarkıtılmadık damdan düştük. Bunu sağlamak için tüm gücümüzle çalışacağız.

Bizim nüfusumuz 73 milyon olarak gösterildi. Böyle biliyoruz. Şimdi bir sayım yapıldı asıl rakam şimdi ortaya çıkacak. 400 milyar dolarlık bütçe ortaya kondu. Bundan gurur duyalım. Niye gocunuyoruz. Gelin buna katkı koyalım. Gelin el ele verelim arzulanan hedefe hep beraber taşıyalım.

IMF ve AB ile ilgili konularla ilgili Türkiye'de hassasiyetler farklı. Geldiğimizde 23 milyar dolar borç vardı şimdi 8 milyar dolardır. Hazinedeki rakam 9 milyar dolar iken bugün 69 milyar dolara çıktı. Bunu da eleştiri olarak ortaya koyuyorlar. Doğrudan yabancı sermaye ile sıcak paranın girişini karıştırıyorlar. Türkiye'ye giren parayı sıcak para olarak gösteriyorlar.

 



Bu haber 286 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,331 µs