En Sıcak Konular

İş dünyasından Davutoğlu'na destek

22 Ağustos 2014 09:40 tsi
İş dünyasından Davutoğlu'na destek AK Parti’nin 27 Ağustos’ta yapılacak kongresinde genel başkan adayı olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ilan edilmesi iş dünyasını memnun etti.

İş dünyası “Bundan sonra da ekonomik istikrar devam edecek” görüşünde birleşti.

İş dünyasından AK Parti’nin 27 Ağustos’taki kongresinde genel başkan adayı olarak ilan edilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na tam destek geldi. İş dünyasının önde gelen isimleri Davutoğlu’nun siyasi ve ekonomik istikrarın devamı açısından önemli olduğunu söyledi. İş dünyası temsilcilerinin Davutoğlu ile ilgili görüşleri şöyle:

Büyümemiz istikrara bağlı

- Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu:
Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. Kendisi derin bir hocadır ve tasvip ettiğim bir kişidir. Kendisinin başbakanlığı bekleniyordu. Dış politika konusunda engin bilgisi ve büyük tecrübesi var. Ekonomi bilgisi de yüksek. Parti politikası devam edecek, istikrar sürecektir.

- Ağaoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu: Türkiye’nin büyümesi siyasi istikrara bağlı. Siyasi istikrar sürdüğü müddetçe büyüme sürecek. Bir an önce seçimlerin bitip Türkiye’nin gerçek gündemine dönmesini bekliyoruz.

Ekonomide değişim olmayacak

- Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik:
Ülke için ve komşular için hayırlı olsun. Henüz çok erken. Kabine kurulduktan sonra herşey daha iyi olacak. Ekonomik olarak 2002’den bu yana AK Parti’nin izlediği politikalarda ciddi değişim olmayacağını düşünüyorum. Yeni kabine oluşumuyla birlikte Türkiye’nin olumlu yapısının devam edeceğini söyleyebilirim.

- TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy: Hayırlı olsun. Ekonomik istikrar için siyasi istikrar çok önemli. İkisi el ele gidiyor. Görünen durum da ikisinin uyumlu bir şekilde gideceğini gösteriyor. İhracatta sektör olarak biz 40 milyar dolara ulaştık. Bunu artıracağız. Muhalefet ve iktidar Türk ekonomisi birlikte mücadele etmeli.

Bulanıklıklar aydınlanıyor

- İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi:
Hayırlı olsun. İstişareler sonrası Sayın Davutoğlu isminde karar kılındı. İstikrar açısından önemli. Siyasi sorun çözüldü, şimdi ekonomi yönetimiyle ilgili kararı bekliyoruz. Ekonomi yönetiminin aynı istikrarı sürdürmesini temenni ediyoruz.

- TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert: Kendisi son derece kaliteli bir insan. Ülkemizin birlik ve beraberliği için yeni dönem hayırlı olsun. Ekonomi konularında Sayın Davutoğlu ile beraber çalışacağız. Memleketimizdeki bulanıklıklar bir bir aydınlanıyor. İki seçim atlattık. Bundan sonra daha fazla ekonomiye odaklanmalıyız.

- MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak: Davutoğlu, inanıyorum ki başbakan olarak da üstün bir performans gösterecektir. Farklı alanlardaki derin müktesebatıyla ülkemizin son on yılında önemli izler bırakmış bir simasıdır. Hocalığı, yazarlık ve diplomatlığından edindiği entelektüel birikimi siyaset sahnesine taşıyarak önemli hizmetlerde bulunmuştur.

FED’in sinyalı doları yükseltti, Ahmet Davutoğlu düşürdü

FED’in ABD’de faiz oranlarının düşünülenden daha erken yükseltilebileceğine işareti doların ateşini yükseltti.

Gün içerisinde 2.19 seviyesine dayanan dolar, Başbakan’ın Ahmet Davutoğlu olacağının açıklanmasının ardından gevşeyerek 2.17’nin altına indi.

Gün boyu yeni Başbakan’ın açıklanmasını bekleyen piyasalar sabah FED şokuyla güne başlarken, öğlen saatlerinde Çin ile Avrupa’dan gelen PMI verilerinin hayal kırıklığı ile sabahki kayıplarını toparladı.

Sabah ateşi yükselen dolar öğlen saatlerinde 2.17-2.18 bandında hareket etti. Güne sınırlı düşüşle başlayan BİST endeksi ise veri haberinin ardından ilk seansı yüzde 0.20 yükseldi.

stargazete.com

Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,505 µs