En Sıcak Konular

Aşiret Devrimcileri 30 IŞİD militanını öldürdü

22 Ağustos 2014 08:37 tsi
Irak’ta, terör örgütü IŞİD ile çatışmaya başlayan Aşiret Devrimcileri, biri üst düzey yetkili olmak üzere 30 militanı öldürdü.

Irak’ta, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile çatışmaya başlayan Aşiret Devrimcileri'nin biri üst düzey yetkili olmak üzere 30 militanı öldürdüğü belirtildi.
 
Enbar İl Meclis Başkanı Sabah Kerhut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Felluce kentine 13 kilometre mesafedeki El-Kerame ilçesinde Aşiret Devrimcileri'nin ilk kez IŞİD'e karşı çatıştığını söyledi.
 
Kerhut, çatışmalar sırasında terör örgütü elebaşlarından Ebu Sabit el-Cumeyli'nin de aralarında bulunduğu 30 IŞİD mensubunun öldürüldüğünü kaydetti.
 
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, birkaç gün öncesine kadar Aşiret Devrimcileri ve IŞİD, Irak ordusuna karşı savaşıyordu. Ancak IŞİD'in fikirlerini empoze girişimlerinden rahatsız olan Aşiret Devrimcileri ve terör örgütü arasında anlaşmazlık çıktı. Anlaşmazlıkların çatışmaya dönüşmesinin ardından Aşiret Devrimcileri, Enbar'daki yerel hükümetin yanında yer aldı.
 
Geçen yıl eski Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin politikalarına karşı aralıksız eylemler yapan Sünni aşiret mensuplarına "Aşiret Devrimcileri" deniyor.
 
6 IŞİD'li öldürüldü
 
Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı grupları hedef alan hava saldırılarında da 6 militanın öldüğü bildirildi.
 
Peşmerge meydan komutanı Muhammed Ömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin, Diyala vilayetine bağlı Celavle kasabasında IŞİD ile başını çektiği silahlı grupların mevzilendiği bölgelere hava saldırıları düzenlediğini belirtti.
 
Çarşamba gecesinden bu yana devam eden saldırılarda 6 IŞİD militanının öldüğünü, birçoğunun yaralandığını ifade eden Ömer, yaralı sayısına ilişkin net bilgi vermedi.
 
Öte yandan Ömer, IŞİD'in Celavle'de ele geçirdiği tepelere örgütün bayrağını diktiğini ve bayrakların indirilmesine karşı etrafına bomba düzeneği kurduğunu dile getirdi.
 
Ömer, yaklaşıldığında patlayıcıların infilak etmesinden dolayı bölge halkının bayraklara yaklaşmaya korktuğunu belirtti.
 

Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,728 µs