En Sıcak Konular

Partililerden ilk değerlendirmeler

22 Ağustos 2014 08:16 tsi
Partililerden ilk değerlendirmeler Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığı'na adaylığını değerlendiren bakanlar hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesine ilişkin, "Tabii ki 27'sinde genel kongremiz olacak. Kongrede inşallah delegelerimiz de gerekli teveccühü gösterdikten sonra Sayın Ahmet Davutoğlu, genel başkanımız olacak ve müstakbel başbakanımız olacak. Ülkemize, milletimize hayırlı, uğurlu olsun" dedi.
 
İşler, AK Parti Genel Merkezi'den ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
AK Parti Genel Başkan adayı olarak Davutoğlu'nun açıklanmasına ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine İşler, "Biz, AK Parti olarak istişareye önem veren bir partiyiz. Bugüne kadar almış olduğumuz kararları hep istişareler sonucunda aldık. Bu kararımız da bu şekilde alındı" diye konuştu.
 
Kararın, ülkeye, millete ve AK Parti'ye hayırlı olması temennisinde bulunan İşler, şunları söyledi:
 
"Tabii ki 27'sinde genel kongremiz olacak. Kongrede inşallah delegelerimiz de gerekli teveccühü gösterdikten sonra Sayın Ahmet Davutoğlu, genel başkanımız olacak ve müstakbel başbakanımız olacak. Ülkemize, milletimize hayırlı, uğurlu olsun. AK Parti 3 Kasım 2002'den bu yana yeni bir Türkiye inşa ediyor. Yeni Türkiye inşasına Allah'ın izniyle devam edeceğiz. 'Durmak yok, yola devam' sloganıyla hareket edeceğiz ve 2023 hedeflerini güçlü bir şekilde gerçekleştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."
 
Davutoğlu'nun da yaptığı konuşmada bu konuların altını çizdiğini ifade eden İşler, "Ellbette ki çözüm süreci devam edecek. Yine aynı şekilde parelel yapıyla mücadele devam edecek ve Türkiye'yi ileri demokrasi seviyesine çıkarmak için ki bu 2023 hedeflerimizde de var, inşallah bu hedefleri gerçekleştirmek için yeni dönemde de kurumsal kimlikle hareket ederek, ortak akılla hareket ederek, güçlü, yeni bir Türkiye'yi inşallah inşa etmeyi sürdüreceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu. 
 
Bekir Bozdağ
 
Adalet Bakanı Bozdağ, bugün tarihi günlerden birini yaşadıklarını belirterek, Davutoğlu'na adaylığının hayırlı olmasını dilerek, başarı temennilerini iletti.
 
AK Parti kadrolarının Türkiye'nin sorunlarıyla mücadele edecek, bu sorunları aşacak ve Türkiye'yi geldiği noktadan daha da ileriye götürecek güçte olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Ben yeni genel başkanımıza, başbakanımıza tekrar başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun diyorum" dedi.
 
Efkan Ala
 
İçişleri Bakanı Efkan Ala da Davutoğlu'nun adaylığının hayırlı olmasını dileyerek, Davutoğlu'nun başarılı olması için AK Parti kadrolarının elinden gelen katkıyı yapacağını, çalışacaklarını söyledi.
 
Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin Türk siyasi hayatı için önemli bir dönüm noktası olduğuna işaret eden Ala, "O dönemden sonra görüyorsunuz bütün spekülasyonları boşa çıkarılacak çok şık bir süreç yönetimi gösteriyor AK Parti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde. Türkiye'nin istikrarını, AK Parti'nin istikrarıyla sağlayacak olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Burada herhangi bir sorunun milletimize maliyet olarak döneceğini çok iyi biliyoruz. Milletimize hiçbir maliyet ödettirmeden bütün sorunlarını elimizden geldiğince çözerek yolumuza devam etmeyi şiar edinmiş parti olarak bundan sonraki süreçleri de en şık, doğru biçimde yöneteceğimizden hiç kimsenin bir endişesi olmamalıdır" değerlendirmesinde bulundu.
 
Hayati Yazıcı
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesine ilişkin, "Bundan öte söylenecek bir şey yok. Türkiye ilkleri yaşıyor, düzenli paylaşımcı bir anlayışla devam ediyor" dedi.
 
Yazıcı, AK Parti Genel Merkezinden ayrılırken yaptığı açıklamada, Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesinin hem parti için hem de ülke için hayırlı olmasını diledi.
 
Söylenilecek her şeyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiğini belirten Yazıcı, "Bundan öte söylenecek bir şey yok. Türkiye ilkleri yaşıyor, düzenli paylaşımcı bir anlayışla devam ediyor" diye konuştu.
 
Bir gazetecinin "Birtakım kırgınlıklar yaşandı mı, bu görevi bekleyen ama gelmediği için de üzülen, kırılan oldu mu?" sorusu üzerine Yazıcı, "Olmaz, böyle bir şey olmaz. Siyaseti az çok bilen insanlar o tür bir hareketin içinde olmaz. Öyle bir sürecin bizim partimizde yaşanacağı kanısında değilim" değerlendirmesinde bulundu.
 
Taner Yıldız
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesine ilişkin, "AK Parti Hükümetleri kesintisiz bir şekilde, aynı şekilde bütün işlemlerine, Türkiye'nin büyümesine olan katkısını koymaya devam edecek" dedi.
 
Yıldız, AK Parti'den ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım'ın salonda olup olmadığınının sorulması üzerine Yıldız, "Tabii tabii" ifadesini kullandı.
 
AK Parti Genel Başkan adayı olarak Davutoğlu'nun açıklanmasına ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine ise Yıldız, şunları söyledi:
 
"Az önce Davutoğlu Hocam, alışkanlık gereği söylüyorum, inşallah Başbakanımız, Türkiye'nin geleceği ile alakalı, Türkiye'nin büyümesi ve ilerlemesi ile alakalı hedeflerini son derece net ortaya koydu. AK Parti hükümetleri kesintisiz bir şekilde, aynı şekilde bütün işlemlerine Türkiye'nin büyümesine olan katkısını koymaya devam edecek. AK Parti şu ana kadar doğru yaptığı için güçlendi, güçlendiği için de daha çok doğru yapma kabiliyet ve kapasitesine inşallah yeni hükümetimizle beraber ortaya koymuş olacak. Hayırlı uğurlu olsun."
 
Mevlüt Çavuşoğlu
 

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan adayı gösterilmesine ilişkin, "Birlik, beraberlik içinde ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.
 
Çavuşoğlu ve bazı bakanlar, AK Parti'den ayrılırken gazetecilere değerlendirmede bulundu.
 
Davutoğlu'nun ismi belirlenirken, partinin her kademesinin görüşünün alındığını dile getiren Çavuşoğlu, "Ben kendisiyle de sadece ata dostu olduğum için değil, bu görevi en iyi şekilde hak ettiği için ve davamıza verdiği hizmetlerden dolayı hak ettiği için şahsen çok mutlu oldum" diye konuştu
 
Başarı dileyen ve Davutoğlu'nun her zaman yanında olacağını vurgulayan Çavuşoğlu, "Birlik, beraberlik içinde ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.
 
Siyasette her zaman iki artı iki dört etmez
 
Bir gazetecinin, "Bir bayrak değişimi söz konusu olur mu, Dışişleri Bakanlığına geçebileceğiniz yorumları yapılıyor" ifadesi üzerine, Çavuşoğlu şunları söyledi:
 
"Böyle dönemlerde sürekli isimler konuşulur. Her seçimden sonra ya da kabine değişikliği olacağı zaman, kim, nereye olur, bunlar konuşulur. Ama siyasette her zaman iki artı iki dört etmez, bunu bilirsiniz. Biz, bugüne kadar Sayın Başbakanımız hangi görevi verdiyse o görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Hiçbir zaman, tüm AK Partili arkadaşlar olarak mevki, makam peşinde koşan insanlar değiliz. Milletimizin hizmetkarı olmak için çalışan insanlarız. Dolayısıyla yeni kabineyi de Sayın Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesinden sonra, yeni Başbakanımız Köşk'e sunacaktır."
 
"Yeni başbakanın elini rahatlatmak açısından bakanların istifası gündeme gelebilir mi" sorusuna karışılık da Çavuşoğlu, "Yeni bir hükümet kurulacak zaten. Dolayısıyla yeni hükümet kurulduğu zaman Bakanlar Kurulu'nun nasıl oluşacağı görülecek. Ondan öncesinde bakanların istifa etmesi diye, benim bildiğim kadarıyla, bir şey söz konusu değil" dedi.
 
AK Parti tarihsel yürüyüşünü onunla birlikte sürdürür
 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da gazetecilere yaptığı açıklamada, ülke, millet ve Türkiye demokrasisi için Davutoğlu isminin hayırlı olmasını dileyerek, AK Parti'nin istişareye verdiği önemin bu vesileyle ortaya konduğunu, parti içindeki uzun istişare sürecinden sonra ismin belirlendiğini ifade etti.
 
Davutoğlu'nun hem akademik alanda hem de devlet yönetiminde Türkiye'ye önemli hizmetleri olduğuna işaret eden Işık, "Ülkemiz, milletimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de parti kurullarında yapılan istişareler sonucunda, Ahmet Davutoğlu isminin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığını anımsatarak, "Biz, kendisine başarılar diliyoruz. Kendisinin arkasında olacağız, onu destekleyeceğiz. İnşallah kongrede de onaylanır, AK Parti tarihsel yürüyüşünü onunla birlikte sürdürür" değerlendirmesinde bulundu.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da, karara ilişkin, "İnşallah 27 Ağustos'ta AK Parti'ye, milletin beklentilerine yakışır mükemmel bir kongre olacak. Bütün ülkemize, partimize, camiamıza ve bütün İslam dünyasına hayırlı olsun" ifadesini kullandı.
 
Mehmet Ali Şahin
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Bu yeni dönemde, Sayın Davutoğlu'nun Genel Başkanlığında, Başbakanlığında ülkemize hizmete aynı hızla ve belki de tempomuzu daha da artırarak devam ettireceğiz" dedi.
 
Şahin, AK Parti Genel Merkezi önünde, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayı olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun gösterilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
"Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız, seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkan adayımız biraz önce yapmış oldukları konuşmalarda bugünle ilgili çok kıymetli değerlendirmelerde bulundular" diyen Şahin, şöyle devam etti:
 
"Benim, 'onların açıklamalarına katılıyorum' dememin dışında şu anda fazla söyleyeceğim bir şey yok. Şunu ifade edebilirim ki güçlü partilerin özellikle iktidar partilerinin, iktidara aday partilerin genel başkan değiştirmeleri genellikle sancılı olur. Farklı adaylar çıkar, bir karmaşaya neden olabilir. Yüksek tansiyonlu olur kongreleri ama AK Parti bu konuda zannediyorum örnek bir çalışma sonucunda genel başkan adayını belirledi, istişareler sonucunda ve ayın 27'sinde de olağanüstü kongrede tek adayla bu istişareler sonucunda belirlenmiş adayla kongreye gireceğiz. Sayın Davutoğlu, delegelerin belki de tamamının desteğiyle AK Parti'nin ikinci Genel Başkanı olarak seçilmiş olacak."
 
AK Parti kadrolarının bir tek hedefi bulunduğunu, onun da ülkeye hizmet etmek olduğunu dile getiren Şahin, "Vatandaşlarımızın, çözüm bekleyen sorunlarını çözebilmektir. 12 yıllık süreç içinde sanıyorum bu konuda başarılı olduk. Başarılı olmasaydık halkımız bize her girdiğimiz seçimde oylarımızı daha da artırarak destek vermezdi. Şimdi bu yeni dönemde de Sayın Davutoğlu'nun Genel Başkanlığında, Başbakanlığında ülkemize hizmeti aynı hızla ve belki de tempomuzu daha da artırarak devam ettireceğiz" diye konuştu.
 
Bizimle de çalışmaya devam edebilir, başka arkadaşlarımızı getirebilir
 

Şahin, bir gazetecinin, "MYK üyelerinin istifaları gündeme gelecek mi, Sayın Davutoğlu daha rahat çalışsın diye" yönündeki sorusu üzerine de şunları söyledi:
 
"Tabii kendisi Genel Başkan olarak seçildiğinde, ilk yapılacak olan MYK toplantısında, belki şu anda Genel Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter olarak görevli arkadaşlarımız, kendisine MKYK içerisinden birlikte çalışabileceği arkadaşlarını seçme konusunda bir rahatlama olacak tarzda istifalarını sunabilirler. Doğrusu ben böyle düşünüyorum. Çünkü Sayın Genel Başkanımız, 50 kişilik MYK içerisinde istediği arkadaşımızı yardımcısı olarak seçme özgürlüğüne sahip olmalıdır. O bakımdan benim böyle düşüncem var. Diğer arkadaşlarım ne düşünür bilmiyorum. Onların da benim gibi hareket edeceklerin kanaatindeyim. Bizimle de çalışmaya devam edebilir, başka arkadaşlarımızı getirebilir, MKYK içerisinden. Bu, tamamen kendi takdiridir. Nasıl ki biz Recep Tayyip Erdoğan seçilmişse, Genel Başkan olarak o da kendi yardımcılarını seçme hakkına sahiptir."
 
"Yarın Binali Yıldırım basın toplantısı düzenleyecek. İsmi başbakan adayları arasında yer almıştı. Bir destek açıklaması mı olacak yoksa istifa gibi şeyler de konuşuluyor" yönündeki soruyu ise Şahin, "Yok, hayır. Binali Bey, bu partiyi birlikte kurduğumuz, birlikte ülkemize gerçekten önemli hizmetler yaptığımız çok kıymetli bir arkadaşımız. Onun yapacağı destek açıklamasının dışında başka bir şey olmaz" yanıtını verdi.
 
Şahin, "Davutoğlu ile arkadaşlığınız eskiye mi dayanıyor" sorusuna karşılık, "Davutoğlu hocamı, AK Parti'yi kurduktan sonra, danışman olarak çalışmaya başladıktan sonra yakınen tanıdım. Daha sonra milletvekili olmadığı halde Dışişleri Bakanlığı görevine getirildi. Daha sonra milletvekili olarak Dışişleri Bakanı olarak görevine devam ediyor. O bakımdan kendisi sevdiğim, takdir ettiğim bir arkadaşımızdır. Bu yeni görevinde de inanıyorum ki çok başarılı olacaktır. Kendisine başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.
 
Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Akdoğan
 

AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan da Davutoğlu'nun adaylığının AK Parti ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek, parti kurullarının aldığı kararların sadece partiyi değil, Türkiye'yi ilgilendirdiğine işaret etti.
 
Tüm dünyanın gözlerini bugün AK Parti Genel Merkezine çevirdiğini ifade eden Akdoğan, çok geniş bir çerçevede yapılan istişareler sonucunda açıklanan genel başkan adayını belirlenme sürecinin de tüm siyasi partilere örnek oluşturacak bir süreç olduğunu vurguladı.
 
Yalçın Akdoğan, "Şu anda kongre yapmak isteyen partileri görüyorsunuz. Bir kriz üzerine kongre yapmak ve kongreyle krizi aşmak istiyorlar, oysa biz daha da büyüyerek kongrelere giriyoruz ve kongrelerden de büyüyerek çıkıyoruz. Türk siyaseti için, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
 
AK Parti'nin 13 yıllık bir parti, 12 yıldır da iktidarda olduğunu ifade eden Davutoğlu, "AK Parti'nin her bireyi gerek partide gerek hükümette çok ciddi bir müktesebata, deneyime, birikime sahiptir, çok değerli isimlerdir. Her biri muhalefet partilerinin başındaki genel başkanlardan çok çok tecrübelidir, bu yüzden AK Parti'de isim sıkıntısı zaten yaşanmamaktadır. İyiler arasında bir tercih yapılmaktadır, deneyimler arasında bir tercih yapılmaktadır ve bu şekilde bir kişi belirlenmesi gerekiyordu" diye konuştu.
 
Akdoğan, AK Parti'nin çok büyük bir siyasi hareket ve bu siyasi hareketin liderinin de Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurgulayarak, "Yeni dönem ortak akılla takım ruhuyla ekip çalışmasıyla yola devam edeceğimiz bir süreç olacaktır. Sayın Davutoğlu, 12 yılda farklı kademelerde görev yapmıştır, devletin farklı kademelerinde, AK Parti'nin farklı kademelerinde ciddi bir tecrübeye sahiptir, inşallah yeni Türkiye'nin inşasında gerçekten önemli bir misyon ifa edecektir diye inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
 
Yalçın Akdoğan, bir gazetecinin, kabinede görev alıp almayacağı sorusunu ise "Biz, bu hareketin, davanın bir neferiyiz onun ötesinde kişisel bir kariyer planlaması içerisinde değiliz" diye yanıtladı.

aa
 



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,451 µs