En Sıcak Konular

Arınç'tan AA muhabiri açıklaması

21 Ağustos 2014 15:56 tsi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ABD Ferguson'daki olayları takip eden Anadolu Ajansı (AA) Muhabiri Bilgin Şaşmaz'ın polis tarafından gözaltına alınıp ölümle tehdit edilmesini kınadı.

Arınç, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, bir süredir ABD'nin St. Louis kentinde Ferguson semtinde adeta bir kalkışma şeklinde toplumsal olaylar yaşandığını anımsattı.

Michael Brown isimli siyahi bir vatandaşın polis tarafından vurulmasının ardından halkın galeyana geldiğini belirten Arınç, sorumlular hakkında işlem yapılması için gösteriler gerçekleştirildiğini, bu gösterilerin ağır şekilde bastırılmaya çalışıldığını anlattı.

"İşin bu boyutu şüphesiz Amerika'nın kendi iç sorunlarıyla veya kendi iç güvenliğiyle ilgili" diyen Arınç, buna karşın olaylar sırasında özgür basın olarak görevini yapmaya çalışan Anadolu Ajansı muhabiri Bilgin Şaşmaz'ın kötü muameleye maruz kaldığını söyledi.

 Şaşmaz'ın basın mensubu olduğunu ifade edecek bütün  alametleri üzerinde taşıdığı halde görevini yapmak isterken polisler tarafından darp edildiğini, ölümle tehdit edildiğini ve uzun süre gözaltına alındığını belirten Arınç, "Bu olayı fevkalade kınıyoruz" diye konuştu.

Dünyanın her yerinde basının özgür olarak görevini yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Arınç, şunları kaydetti:

"Bu görevini hakkıyla yerine getirmeye çalışan bir arkadaşımıza ölüm tehdidi ve arkasından darp ve gözaltı muamelesi uygulanmıştır. Bu şüphesiz kabul edilemez bir davranıştır. Bunu kınıyoruz. Türkiye'den ve dünyanın pek çok yerinden olayın duyulmasını müteakip eleştiriler, kınamalar geldi. Ferguson semtinde böyle bir olayın yaşanmasının basın özgürlüğüne büyük bir darbe olacağını ifade eden açıklamalar oldu. Bundan dolayı siyasi kimliği olanlarla sadece basın görevini yapanlar ve bütün bu konuya duyarlı olan insanların tepkilerini anlayışla ve takdirle karşılıyorum. Ben de buradan değerli muhabirimiz Bilgin Şaşmaz'a geçmiş olsun diliyorum. Ailesine,  Anadolu Ajansımızın camiasına ve aynı konumda görev yapan ve mesleği sadece muhabirlik olan basın çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum."

- AA'nın canlı yayın yapmaya başlaması habercilik adına alkışlanacak bir davranıştır

Anadolu Ajansı'nın olay üzerine görevini yarıda kesmediğini ve canlı yayına başladığını belirten Arınç, "Anadolu Ajansı ülkemizin ulusal ajansıdır ve inşallah yakın zamanda dünyadaki en büyük 5 ajans içerisinde sayılabilecek gelişmeler göstermektedir."

Arınç, ajansın bütün dünyanın dikkatinin çekildiği St Louis kentindeki olaylar büyük bir dikkatle takip ettiğini belirterek  "Anadolu Ajansı'nın canlı yayın yapmaya başlaması bence habercilik adına alkışlanacak bir davranıştır. Hem Bilgin Şaşmaz hem Anadolu Ajansı hem de dünyada ekmeğini habercilikten çıkaran bütün basın çalışanlarının bu cesur ve kararlı davranışı alkışlaması gerektiğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

AA



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,559 µs