En Sıcak Konular

Çankaya Köşkü'nde küresel devir teslim

21 Ağustos 2014 10:46 tsi
Çankaya Köşkü'nde küresel devir teslim
Erdoğan'ın 28 Ağustos'taki devir teslim töreni için dünya liderlerine davetiye gönderildi. Törenin ardından Köşk'te verilecek resepsiyonda dünya liderleri de hazır bulunacak.

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 28 Ağustos'taki devir teslim töreninde, dünya liderleri Erdoğan'ı yalnız bırakmayacak. TBMM'deki yemin töreninin ardından Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Cumhurbaşkanlığı görevini devralmak için Çankaya Köşkü'ne çıkacak. Burada gerçekleşecek devir teslim töreninin ardından Çankaya Köşkü'nde resepsiyon verilecek. İşte bu resepsiyonda dünya liderleri de hazır bulunacak. Bu arada Cumhurbaşkanlığı Köşkü devir teslim töreni için de A tipi protokol uygulayacak. Devir teslim töreni için Çankaya Köşkü'ne çıkacak olan Erdoğan, Köşk'e girişinde devlet başkanlarına uygulanan protokol kurallarıyla karşılanacak. Buna göre Erdoğan'ın makam aracını Köşk girişinde atlı birlikler karşılayacak, devir teslim töreninin yapılacağı yere kadar Erdoğan'a eşlik edecek. Devlet Başkanlarının atlı birliklerle karşılanması uygulamasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül geçtiğimiz aylarda başlatmıştı. Erdoğan'ın atlı birliklerle karşılanması Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenleri için de bir ilk olacak.

LİDERLERE GENEL DAVET: Seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olacağı devir teslim töreni ile ilgili son hazırlıklar tamamlanıyor. Erdoğan'ın devir teslim resepsiyonu için dünya liderlerine genel bir davet çıkarıldı. Genel davette Türkiye'de ilk kez Cumhurbaşkanının halk tarafından seçildiği, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28 Ağustos'ta yemin ederek görevine başlayacağı belirtildi. Davette, aynı gün düzenlenecek devir teslim resepsiyonunda dost ve kardeş ülke liderlerini bir arada görmekten mutluluk duyulacağı ifade edildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI DÜZEYİNDE KATILIM: Bu genel davete 25'e yakın ülkeden olumlu yanıt geldi. Kazakistan, Türkmenistan, Bosna- Hersek Ankara'ya resepsiyona Cumhurbaşkanlığı düzeyinde katılım gerçekleştirileceğini bildirdi. Bazı ülkeler Dışişleri Bakanı düzeyinde katılım göstereceğini bildirdi. Yoğun programı nedeniyle Türkiye'ye gelemeyecek olan Putin'in yerine Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u göndereceği öğrenildi. ABD'yi devir teslim resepsiyonunda kimin temsil edeceği henüz netleşmedi. Başbakanlık kaynakları ülkelerden halen davete yanıtlar geldiğini, bu yüzden tüm katılımların önümüzdeki günlerde netleşeceğini belirtti.

DEVLET BAŞKANI PROTOKOLÜ UYGULANACAK: Cumhurbaşkanlığı Köşkü devir teslim töreni için de A tipi protokol uygulayacak. Devir teslim töreni için Çankaya Köşkü'ne çıkacak olan Erdoğan, Köşk'e girişinde devlet başkanlarına uygulanan protokol kurallarıyla karşılanacak. Buna göre Erdoğan'ın makam aracını Köşk girişinde atlı birlikler karşılayacak, devir teslim töreninin yapılacağı yere kadar Erdoğan'a eşlik edecek.

Sabah

Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,319 µs