En Sıcak Konular

Bakan Ala provokasyonu deşifre etti

21 Ağustos 2014 09:42 tsi
Bakan Ala provokasyonu deşifre etti İçişleri Bakanı Ala, Lice’de patlak veren çözüm sürecini hedef alan heykel provokasyonunun “derin yapılar ile derin PKK’nın işbirliği”nin sonucu olduğunu söyledi.

Ala, “Bu derin bir provokasyondur. Ucuz siyaset Türkiye’ye bir şey kazandırmaz” dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Diyarbakır’ın Lice İlçesi Yolaçtı Köyü’nde PKK mezarlığına Mahsum Korkmaz heykelinin dikilmesi ve kaldırılması sırasında yaşanan olayların çözüm sürecini hedefleyen “derin bir provokasyon” olduğunu söyledi. Ala, “Bu olay, sürecin olumlu sonuçlanmasını istemeyen, sürekli kandan ve problemden beslenen derin yapılar ile derin PKK’nın işbirliğinin sonucudur. Bu tür provokasyonlardan medet uman ucuz siyasetin Türkiye’ye kazandıracağı hiçbir şey yoktur” dedi.

Heykeli kaldırın emri Ala’dan

 Savcılık, mahkeme ve İçişleri Bakanı Ala’nın  Jandarma Genel Komutanı ile ve Diyarbakır Valisi’ne verdiği heykelin kaldırılması talimatı  19 Ağustos’ta uygulandı. Jandarma heykeli kaldırırken bir grup PKK yandaşı güvenlik görevlerine saldırdı.

200-250 kişilik bir PKK’lı grubu da güvenlik güçlerine ateş açtı. Askerin karşılık verdiği olaylarda bir göstericinin ölmesinden sonra bir çok il ve ilçede olaylar çıkarıldı. Askeri karakollara taciz ateşleri açıldı. Van’da da güvenlik timine kurulan pusu da bir teğmen şehit oldu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, yaşananların ikinci aşamaya geçmek üzere olan Çözüm Süreci’ni hedef alan derin bir provokasyon olduğunu söyledi.

Star’a bilgi veren Ala, şunları söyledi:

“Bu derin bir provokasyondur. Türkiye büyük bir problemini çözmeye çalışıyor. Bu problem Türkiye’ye ağır maliyetler ödetmiş, çok büyük can ve mal kaybına sebep olmuş ve Türkiye’nin son 30 yılını bloke etmiştir. Böyle büyük bir problemi siyasi irade inisiyatif alarak ve kimseden yardım talep etmeden çözüm yoluna koymuştur.

İki müfettiş görevlendirdim

 Bu olay, bu sürecin olumlu sonuçlanmasını istemeyen, sürekli kandan beslenen derin yapılar ile derin PKK’nın işbirliğinin sonucudur. Bu tür provokasyonlar eski Türkiye’nin, hatta eski bile değil küflenmiş zihniyetin yöntemleridir. Bu tür provokasyonlardan medet uman ucuz siyasetin Türkiye’ye kazandıracağı hiçbir şey yoktur. Konuyla ilgili siyasi irade tarafından gerekli talimat verilmiş ve gereği yapılmıştır.

 Halkımız, feraset ve basiretiyle, bu tür olaylara şimdiye kadar prim vermemiş, bundan sonra da, bu tür olaylara yeltenecek olan müflis siyasete hiçbir prim vermeyecektir. Bu heykelin dikilmesine kadar geçen süreçte ihmali görülenler ve görevinin gereğini yerine getirmeyen görevliler hakkında tarafımdan soruşturma açılmış ve iki Mülkiye Başmüfettişi görevlendirilmiştir.”

HEYKEL PLASTİK ÇIKTI

 Ala’nın talimatıyla kaldırılan heykelin bronz veya kayadan değil plastikten yapıldığı ortaya çıktı. 

Bostancı: Lice özellikle seçildi

Heykel provokasyonu için Lice’nin özellikle seçildiğini belirten Meclis Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu Başkanı Naci Bostancı,şunları söyledi: “1993’te burada yaşanan üzücü bir hadise var. General Bahtiyar Aydın’ın şehit edilmesi ardından Lice’de yaşanan olaylar. Dolayısıyla sivil kesimlerin devlete karşı daha mesafeli bir duruşu var. Ayrıca Lice denilince insanların aklına esrar kaçakçılığına ilişkin kırsaldaki girişimler geliyor. Bu özellikler Lice’yi provokatif eylemler için uygun hale getiriyor. Nitekim son zamanlarda çözüm süreci ile ilgili eylemler denince burası hep akla geliyor. Bu heykel meselesi de bu bağlamda değerlendirilmeli. Örgütün içindeki belli bir kesimle iç ve dış odaklar bu tür provokatif eylemlerin peşinde. Örgütün kontrolleri dışında da unsurlar oluştuğunu gözlemliyoruz. Örgütün ana gövdesi çözüm sürecine ilişkin ‘bekle-gör’ politikası çerçevesinde bir yerde duruyor. Çözüm sürecinden memnun olmayan bir takım uluslararası güçler de bulunuyor. Onların kışkırtmaları da var.”
 

Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,789 µs