En Sıcak Konular

Arınç: "Bakanlığı istemedim"

3 Eylül 2007 18:40 tsi
Arınç: Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, kabineye girmeyi kendisinin istemediğini söyledi.

Arınç'ın, "001 plakadan sonra 25 veya başka bir plakaya binmek abes olurdu." sözleri de kulislerde, "25 plakalı makam aracı geçen hükümet döneminde Kültür ve Turizm Bakanı Atila Koç'un du. Arınç'ın bu bakanlık için ismi geçmişti. Bunu kastediyor olmalı. Bakalım 1-2 yıl sonra bu bakanlığa gelebilecek mi?" diye yorumlandı.

Arınç, Manisa AK Parti il binasında AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi ve AK Parti İl Başkanı Dursun Ali Yıldız’ın da katıldığı basın toplantısında, seçimlerden sonra Manisa’ya ilk kez geldiğini belirtti.

Bülent Arınç, genel seçimlerde AK Parti’nin 16,5 milyona yakın oy aldığını, oylarının 13 puan arttığını, bunun da çok partili siyasi hayatta kazanılan tek başarı olduğunu belirterek, "Bu milletin başarısıdır. Manisa’da oylarımızı 100 bin civarında artırdık. Manisa başarıyı hak etti. Manisa başarısızlığa uğratılmak için üzerinde özellikle çalışılan bir yerdi, ancak birileri ellerini ovuşturuyordu, şimdi başlarını dövüyorlardır" dedi.

Dört dönemdir milletvekilliği yaptığını, Fazilet Partisi’nde Grup Başkan Vekilliği, AK Parti’de Grup Başkanlığı, daha sonra iki dönem TBMM Başkanlığı görevinde bulunduğunu hatırlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Meclis Başkanlığını yaptığım bu 5 yıla yakın süre içinde başımızı dik tuttuk, alnımız açık oldu. Meclis Başkanlığım süresince 46 defa Manisa ve ilçelerine geldim. Birileri seçildikten sonra belki birkaç defa ancak gelmiştir. Ben meclis başkanı olmama rağmen Manisa’ya sık sık geldim.

Meclis başkanlığı seçimlerinden önce aday olmayacağımı söylemiştim.

Mahkeme kadıya mülk değil. Ben burayı parsellemedim. Sayın Köksal Toptan’ı seçmiş olduk. Bir yere yapışmak siyasi anlayışımda yok. Benim siyaset tarzım ve üslubum farklıdır. Yeni doğmuş bazı arkadaşlar bu üslubu bilmiyor. Ben mütevazıyım, davamda, yolumda iddialıyım. Hiç kimseden korkmam, çekinmem. Ben ülkemin menfaatlerini savunurken kimseden çekinmem." İç dünyasında "mütevazı" olduğunu, bunun da karakterinden geldiğini ifade eden Arınç, şunları söyledi:

"İstemeyen kızını vermesin. Bazı küçük ve önünü görmeyen siyasetçiler önümüzü kesmeye çalışıyor. Ben kimsenin çantasını taşımadım. Ben buyum.

Ancak küçük siyasetçiler avunmaya devam etsinler. Eskiden kaç kiloysam şimdide o kadarım. Ben Bülent Arınç’ım. Beni tanırlar. Şahsım üzerinde kimse yorum yapmasın, sağlıkları bozulmasın. Benim sağlığım iyi, kuş gibi hafifiz."


-"BAKANLIĞI BEN İSTEMEDİM-

Çarşamba günü yeni hükümetin güvenoyu alarak görevine başlayacağını belirten Bülent Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükümet kurulma aşamasında bana roller biçildi. Ben hayalci bir insan değilim. Kendi hedefimde elbette bir planım var. Ben kabinede görev almayacağımı onlara söyledim. Biz Başbakan ve Abdullah Gül ile 4 saat görüştük. Ben, sade milletvekili olacağımı ve 1-2 yıl hükümette görev yapmayacağımı söyledim. 001 plakadan sonra 25 veya başka bir plakaya binmek abes olurdu. Ben meclis başkanlığında yaptıklarımla anılmak isterim. Benim bakanlık hedefim yoktu. Görüşüme Başbakan da saygı duydu.

Biraz dinlenmeye ihtiyacımız var." "AK Parti bize hangi noktada ihtiyaç duyarsa oraya koşarız" diyen Bülent Arınç, şöyle devam etti:

"Hükümet programını gördünüz. Müthiş bir program. Türkiye’de 70 milyon insan daha güzel şartlarda yaşayacak. 3 sene sonra kişi başına düşen milli gelir, 10 bin 300 dolara çıkacak. Yeni hükümet mükemmel bir kadroya sahiptir. İçinde ben olsam da olmasam da hiç önemli değil.

Başarılı olacağını inanıyorum. Yolumuz açık olsun." Arınç, 1-2 yıl sonra hükümette görev alıp almayacağı yönündeki bir soruya, şair Nazım Hikmet’in "Güzel günler göreceğiz, güneşli günler" dizeleriyle cevap verdi.

milliyet


 

 



Bu haber 310 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,064 µs