En Sıcak Konular

Dinleme skandalının perde arkası

21 Ağustos 2014 08:46 tsi
Dinleme skandalının perde arkası Alman siyasetini yakından tanıyan Uluslararası Diplomatlar Birliği (DMW) Başkanı Dr. Günther Meinel yaşananların perde arkasını anlattı.

Günther Meiner'ın telekulak yorumu şöyle: Türkiye Erdoğan'la büyük bir güç haline geldi. Dinlemeyle hükümet aleyhinde yıkıcı bir hareket planı oluşturulmaya çalışıldı.

Almanya’nın 2009'dan bu yana Türkiye’yi dinlediği ortaya çıkınca yer yerinden oynadı. Alman siyasetini yakından tanıyan Uluslararası Diplomatlar Birliği (DMW) Başkanı Dr. Günther Meinel yaşananların perde arkasını Akşam’a anlattı. İşte Meinel’in dinleme skandalının perde arkasını ortaya çıkaran açıklamaları:  

BND DEVLET İÇİNDE DEVLET

- Almanya Türkiye’yi dinlediğini kabul edemiyor çünkü sıkışmış durumda. Dolayısıyla da Türkiye’nin beklediği izahatı çok kısa, basit ve diplomatik bir dille yapılacak ve Almanya olayı soğutup gündem dışına itmeye çalışacak. Buradaki temel sorun Almanya’nın Türkiye’yi dinlemesi değil. Almanya koca bir telekulak ülkesine dönmüş durumda ve bu dinlemeyi yapan BND devlet içinde devlet olmuş durumda.

- Türkiye, Erdoğan ve AK Parti döneminde beklenmedik şekilde çok hızlı büyüdü ve ekonomik, politik etkisi hem yurtiçinde hem de yurtdışında ciddi şekilde arttı. Sayın Erdoğan iktidara geldiğinde söylediği bir söz nedeniyle Avrupa’daki istihbarat teşkilatları için alarm çalmıştı. Erdoğan "Türkiye’yi değiştireceğiz. Yeni Türkiye" demişti. Bu söz bile "Acaba ne yönde değiştirecek. Bizleri nasıl bir Türkiye bekliyor" sorusunu akla getirdi. Dolayısıyla herkes Türkiye’yi dinlemek istiyor. Almanya eğer Türkiye ‘Anadolu çocuğu’ olarak kalsaydı dinlemeye gerek bile görmeyebilirdi ancak bu hızlı büyüme ve başarılar beraberinde AK Parti’nin bunu nasıl başardığı yönünde çok büyük bir merak da uyandırdı. Almanya bu başarının yolunu da öğrenmeye çalışıyor.

ORTADOĞU'NUN KAPISI

- Burada tehlikeli nokta sadece dinleme yapılmaması, büyük bir güce evrilen Türkiye’nin Almanya’nın rakibi haline gelmesiyle dinleme yoluyla hükümet aleyhinde yıkıcı ve manipülasyonlara dayanan bir hareket planı da oluşturulmaya çalışıldığını düşünüyorum. Diğer yandan Türkiye’nin Müslüman ülkelerle ilişkisi de ve bölgedeki planları da öğrenilmeye çalışılıyor. Nitekim Türkiye, Avrupa’nın Ortadoğu’ya açılan kapısı durumunda.

Dinlemeler şiddetlenecek

Türkiye artık çekinilen bir ülke durumunda. Bu noktada Sayın Erdoğan’ın yeni Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte dinlemelerin giderek şiddetleneceğini düşünüyorum. Bu büyüme beraberinde Türkiye’nin AB üyeliğini isteyenlerin sayısını da arttırdı. Eskiden Almanya’da bu yöndeki olumlu düşünce azınlıktayken şimdi ülkenin yüzde 50’si olumlu bakıyor. Biz de DMW olarak Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı çok mutluyuz ve başarılarının devamını diliyoruz.



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,837 µs