En Sıcak Konular

Gül'ün açıklamasına AK Parti'nin yorumu

21 Ağustos 2014 08:19 tsi
Gül'ün açıklamasına AK Parti'nin yorumu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, yeni başbakanın Ahmet Davutoğlu olacağına ilişkin açıklamasını AK parti'nin üst düzey isimleri değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün veda resepsiyonunda başbakan olarak Davutoğlu'nu işaret etmesini değerlendiren AK Parti kurmayları, "Telaffuz etmek, açıklamak anlamına gelmez " dedi.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız "Bunun bir isim açıklamak olarak anlaşılmaması lazım" derken AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik "Henüz isim belirlenmedi. Sayın Gül, medyada yer alan haberlere dayanarak isim söylemiş olabilir" ifadesini kullandı.

Yeni başbakan ve AK Parti genel başkanının kim olacağına ilişkin istişareler sürüyor. Bugün yapılacak olan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Tayyip Erdoğan, parti kurmayları ile isim üzerinde istişarelerine devam edecek. Başbakanlık ve Genel Başkanlık koltuğuna oturacak ismin kamuoyuna açıklanmadan bu ismin Ahmet Davutoğlu olacağına ilişkin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklama yapması parti yöneticileri tarafından değerlendirildi. Parti kurmayları ismin henüz netleşmediğini ve istişarelerin devam ettiğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Sayın Cumhurbaşkanımız, 'öyle görünüyor ki Sayın Davutoğlu ön plana çıkıyor' dedi. Onun bir isim açıklamak olarak anlaşılmaması lazım. Sayın Başbakanımızın, yeni seçilen Cumhurbaşkanımızın da yarın (bugün) yapacağı son toplantıyla beraber bu resmiyet kazanmış olacak. Bu ismin önceden telaffuz ediliyor olması, açıklandığı anlamına, bu ismin ilan edildiği anlamına gelmiyor. Sayın Başbakanımız, seçilen Cumhurbaşkanımız, bir kısım istişari süreçleri tamamladıktan sonra il başkanları, MKYK, MYK sürecini tamamladıktan sonra bunun açıklanacağını belirtmişti. O yüzden yarın akşama (bugün) bu süreç tamamlanmış olacak."

AK Parti Genel Başkanı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, henüz yeni başbakanın ve genel başkanın kim olacağına ilişkin ismin belirlenmediğini bu konuda istişarelerin devam ettiğini belirtti. Bugün yapılacak olan MYK toplantısına işaret eden Çelik, Abdullah Gül'ün medyada yer alan haberlere dayanarak Ahmet Davutoğlu'nun ismini söylemiş ve buna göre yorumda bulunmuş olabileceğini ifade etti.

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ise "Yarın (bugün) MYK toplanacak. Bu değerlendirmelerin ardından il başkanlarının, milletvekillerinin görüşlerinin hangi istikamette olduğu ortaya konulacak. İsmin yarın mı açıklanacağı yoksa başka bir tarihte mi açıklanacağı ona karar verilecek" dedi.

Sabah


Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,457 µs