En Sıcak Konular

Vural İzmir'deki operasyonun asıl hedefini açıkladı

20 Ağustos 2014 16:53 tsi
İzmir'de liman ihalesine fesat karıştırma ve rüşvet iddialarını soruşturan polislerin gözaltına alınmasını eleştiren MHP'li Oktay Vural, operasyonun hedefinin rüşvet ve yolsuzluğu takip eden görevlileri sindirmek ve delilleri yok etmek olduğunu açıkladı.

Rüşvet ve yolsuzluğu araştıranların, ortaya çıkaranların artık devlet eliyle cezalandırıldıklarını belirten MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, "Bütün bu tablolar şunu ortaya koyuyor ki Türkiye'de rüşvet ve yolsuzluğun çetesini koruyan ve kollayan bir yapılanma var. Açıkçası Türkiye'yi rüşvet ve yolsuzluk çetesi adeta yönetiyor. Rüşvet ve yolsuzluğu takip eden kim varsa cezalandırılıyor. Tablo bunu ortaya koyuyor. Dolayısıyla bu yapılan operasyonlara başka şeyler atfediyorlar ama görüldüğü kadarıyla amaç ve hedef, tamamamıyla rüşvet ve yolsuzluğu takip eden görevlileri sindirmek ve delilleri yok etmektir. Yani rüşvet ve yolsuzluğu yapanlar, aynı zamanda bu amaçla delilleri ortadan kaldırmak istiyor. Bundan sonraki süreç içerisinde devletin içerisinde rüşvet ve yolsuzluğun soruşturma iradesini ortadan kaldırmak istiyorlar.

Bu tam manasıyla bir suç örgütünü koruma ve kollamadır. Dolayısıyla bir dava konusu olan, Yargıtay süreciyle tespit edilmiş rüşvet ve yolsuzluğu takip eden savcılar, polisler, hakimlerin hepsi sürülüyorsa maalesef Türkiye'de tamamamıyla rüşvet ve yolsuzluğu meşrulaştıran, 'Ben istediğimi yaparım' diyen bir zihniyetin Türkiye'yi yönettiği açık. Devletin yasadışı işlerle mücadele etme azmi ortadan kaldırılıyor. Bundan sonraki süreç içerisinde rüşvet ve yolsuzlukla ilgili hiçbir operasyonun söz konusu olamayacağını gösteriyor. Kamu görevlileri, herkes tehdit ediliyor. 'Eğer rüşvet ve yolsuzlukla mücadele ederseniz başınıza bunlar gelir' diyerek tehdit ve şantajla, hukukdışı yöntemlerle devletin kirli bir operasyonudur. Tablo bunu ortaya koyuyor. Bunlar tesadüf değildir. Her gün bir operasyon yapılıyor. Operasyon yapıldığı zaman bir bakıyorsunuz ki operasyonu yapanlar aslında rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yapanlara operasyon yapıyor. Yani amaç ve hedef kesinlikle yasadışı iş ve eylemleri yapanların takibi değil, aksine yasadışı rüşvet ve yolsuzluğu takip edenlerin sorgulanma sürecidir. Türkiye bu davranışlarla artık hukuk devleti vasfını maalesef yitirmiş durumdadır." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE HUKUK DEVLETİ VASFINI YİTİRDİ"

Bundan sonraki süreçlerde rüşvet ve yolsuzluğu gören kamu görevlilerinin ne yapacağını bilemez bir durumda olduklarını söyleyen MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, "Bu son yaşananları gören kamu görevlileri, sizce bundan sonra ne yapar? Zaten bu kamu görevlileri çökmüş durumdalar. Hukukdışı bir dinleme varsa bunlar yargı sürecinde belli olur. Bunları yapmayanlara doğrudan doğruya operasyon yapmak suretiyle bir suç çetesi gibi göstererek çeteyi kolluyor. Türkiye'deki tablo bu. Bu insanların yaşadıkları mağduriyetler çok önemli ama bu aynı zamanda da devletin bütün organlarına yönelik bir korku ve sindirmesidir. Bütün kamu görevlilerine sindirmedir. Diyorlar ki, 'Bizimle ilgili, rüşvet ve yolsuzlukla ilgili, hükümetle ilgili, bizim bürokratlarımızla ilgili bir şey bulursanız sizi yakarım' diyor. Bundan sonraki süreci kim takip edecek?" diye konuştu.

"BENİM BÜROKRATIMA YOLSUZLUKLA İLGİLİ OPERASYON YAPAMAZSINIZ"

Rüşvet ve yolsuzluğa bulaşanları korumak için yakında kanun çıkarılmasını bile normal karşıladıklarını söyleyen Vural, "Hükümet diyor ki, 'Ben güçlüyüm. Benim bürokratıma yolsuzlukla ilgili operasyon yapamazsınız. Yaparsanız, ben size operasyon yaparım. Sürerim, sindiririm, üstelik karşı bir şekilde de onları suçlarım.' diyor. Böyle olunca kamu görevlisinin güvencesi ortadan kayboluyor. Hukukun verdiği güvence ortadan kayboluyor. Böyle bir durumda ise devlet organları çalışamaz hale geliyor. Böyle olursa suç örgütleriyle mücadele azmini kırmış olurlar. Yakında nasıl çözüm süreciyle ilgili bir kanun çıkardılarsa rüşvet ve yolsuzluğa bulaşanlarla ilgili, onları koruyacak ve kollayacak yasal bir kılıf da hazırlayabilirler. Yolsuzluğu ortaya çıkaran kamu görevlilerini suçlayacak, topyekun bunları mahkum edecek kanuni bir düzenleme de yapmaları işten bile değil artık. Türkiye'de hukuku da düzeni de artık yasadışı iş ve eylemler yapanlar belirliyor." dedi.

(CİHAN)

Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,036 µs