En Sıcak Konular

Merkel, krizden sonra ilk defa Ukrayna'ya gidiyor

20 Ağustos 2014 11:15 tsi
Alman Başbakan Merkel, önümüzdeki Cumartesi günü Kiev'e giderek Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ve Başbakan Jazenyuk'la görüşecek.

Alman Federal hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Başbakan Angela Merkel'in Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun daveti üzerine Ukrayna'ya gideceğini ve Cumartesi günü Poroşenko ile görüşeceğini bildirdi. Merkel, ayrıca Almanya'nın Ukrayna'ya nasıl destek verebeleceği konusunda Ukraynalı yetkililerden bilgi alacak. Alman Başbakan, Ukrayna Başbakanı Arseni Jazenyuk'la da bir görüşme yapacak.

2013'te Ukrayna krizinin başlamasından bu yana Merkel ilk defa bu ülkeyi ziyaret ediyor. Merkel'in Kiev'deki görüşmelerinden bir gün sonra, yani Pazar günü, Ukrayna bağımsızlık yıldönümünü kutlayacak. Ukrayna Dışişleri Bakanı Pawlo Klimkin, Merkel'in ziyaretinin bu bakımdan çok ilginç olduğunu söyledi.

Krizin başlamasından bu yana Ukrayna'nın doğusunda, Rus kökenlilerin çoğunlukta olduğu bölgede Rus yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna askerleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Almanya, diğer batılı ülkelerle birlikte Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğin giderilmesi için çaba harcıyor. AB ve ABD tarafından Rusya'ya karşı alınan yaptırım kararlarına rağmen, krizin çözülmesi konusunda henüz hiçbir ilerleme kaydedilemedi. Alman Başbakan Merkel, uzun bir süreden beri Rusya Devlet Başkanı Wladimir Putin'le ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ile zaman zaman telefon görüşmeleri yapıyor.

Geçen Pazar günü Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'le birlikte Rusya Dışişleri Bakanı Lawrow ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Klimkin biraraya geldiler. Ancak görüşmelerden somut bir sonuç alınamadı. Poroşenko daha sonra yaptığı açıklamalarda iki ülke arasındaki görüşmelerin devam edeceğini bildirdi.



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,612 µs