En Sıcak Konular

ABD'ye 'basın özgürlüğüne saygı' çağrısı

20 Ağustos 2014 09:40 tsi
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, ABD'den Ferguson'daki gösterilerle ilgili haber yapan gazetecilerin basın özgürlüğüne saygı duyulmasını istedi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) Ferguson'daki gösterilerle ilgili haber yapan gazetecilerin basın özgürlüğüne saygı duyulmasını istedi.

AGİT Medya Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatoviç, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'de 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'ın polis tarafından öldürüldüğü St. Louis kentinin Ferguson semtinde ortaya çıkan gösterilerde gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

 ABD otoritelerini olayların arkasındaki nedenleri bütün yönleriyle incelemeye davet eden Mijatoviç, "Ferguson'daki olaylarla ilgili haber yapan gazetecilerin özgür ve emniyetli bir şekilde çalışabilmelerinin sağlanmasını istiyorum" dedi.

 Getty Images fotomuhabiri Scott Olson, Alman gazeteciler Ansgar Graw ve Frank Herrmann'ın gözaltına alandığı ve daha sonra serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada, olaylar sırasında Washington Post muhabiri Wesley Lowery, Huffington Post muhabiri Ryan J. Reilly ve El Cezire televizyonu ekibinden bir kişinin yüzlerine biber gazı sıkıldığı ve gözaltına alındıkları hatırlatıldı.

GAZETECİLER POLİS TARAFINDAN TEHDİT EDİLMEMELİ

Ferguson'daki olayların hassasiyetinin farkında olduğunu vurgulayan Mijatoviç, "Fakat emniyet güçleri kamu düzenini sağlarken, halk protestosu hakkında bilgi veren medyanın hakları gözönünde bulundurulmalıdır. Gazeteciler polisler tarafından tehdit edilmemelidir" ifadelerini kullandı.

aa

Bu haber 405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,528 µs