En Sıcak Konular

CNN Ferguson'da dilsiz

20 Ağustos 2014 09:38 tsi
Ferguson’da siyahi gencin öldürülmesiyle tırmanan olaylar kontrol altına alınamıyor. ABD polisi sert müdahale ederek, basına olayları göstermeyin baskısı yaparken, bir siyahi genç daha polis kurşunuyla öldü.

BASINA SANSÜR... GAZETECİLERE GÖZALTI...AMERİKAN POLİSİ SERT MÜDAHALEDEN VAZGEÇMİYOR

 ABD,  siyahi genç Michael Brown’ın (18) polis tarafından öldürüldüğü St. Louis kentinin Ferguson semtinde yaşanan olayları tüm sert müdahalelere rağmen kontrol altına alamıyor. Şiddet olayları ve çatışmaların bir haftayı aşkın süredir devam etmesi üzerine Missouri Valisi Jay Nixon’un Ulusal Muhafız Birliği’nin konuşlandırılması emrini vermesi semtteki tansiyonu daha da yükseltti. 23 yaşındaki bir siyahi genç daha polis kurşunlarının hedefi oldu.

Bir siyahi daha öldü

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, St. Louis Polis Şefi Sam Dotson, siyahi gencin yakındaki bir marketten enerji içeceği ve kek tarzı bir yiyecek satın aldığını, caddede bir geri bir ileri giderek, tutarsız davranışlar sergilediğini, polislerin defalarca bıçağı yere bırakmasını istediklerini, ancak adamın “Vur beni, şimdi öldür beni” şeklinde yanıt verdiğini söyledi. Dotson, bıçaklı kişinin, polislere 1 metreye kadar yaklaştığını belirtti.

Öfke ve saldırganlık

Olaylara ilişkin konuşan ABD Başkanı Barack Obama, “Brown’un ölümünün yarattığı kızgınlık ve öfkeyi anlayabiliyorum ancak yağmalamak, silah taşımak ve hatta polise saldırmak sadece gerilimin yükselmesine ve kaosa neden olur ’’ dedi.

Basına sansür ve gözaltı

Operasyon sırasında çok sayıda gösterici ve basın mensubu gözaltına alındı. Getty Images foto muhabiri Scott Olson bir süre gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı. Die Welt gazetesi muhabiri Ansgar Graw ile bazı yerel Alman gazetelerine haber geçen Frank Herrmann, polisin ikazlarına uymadıkları gerekçesiyle kelepçelendi. 3 saat cezaevinde tutulduktan sonra salıverildi. Graw, “Polis, bizi gözaltına alarak haber yapmamızı engellemek istedi” dedi. Gösterilerde Yahudi soykırımını yaşamış 90 yaşındaki Hedy Epstein ile birlikte en 31 kişiyi tutuklandı.

CNN’e büyük tepki

Günlerdir süren ve çatışmaya dönüşen eylemlere yayınlarında yeterli yer vermeyen CNN’ini olayları görmezden geldiği iddia edildi. Buna tepki gösteren binlerce kişi CNN’in Atlanta’daki merkezi önünde toplanarak Ferguson’u görmeyen kanal yönetimine tepki gösterdi. Öte yandan, Uluslararası Af Örgütü’nden, ‘ABD’nin Ferguson kentinde yaşananlar İstanbul’daki Gezi Parkı olayları ile benzerlikler taşıyor’ açıklaması yapıldı.

MISIR’DAN İTİDAL ÇAĞRISI

Mısır yönetimi, ABD’nin Missouri eyaletinde düzenlenen protesto gösterilerinde ülkenin güvenlik güçlerinin ölçülü ve dikkatli müdahalede bulunması için çağrı yaptı. Açıklamada, Ferguson’da patlak veren halk protestolarına yönelik müdahalelerle ilgili “Güvenlik güçlerini azami itidale ve dikkatli olmaya çağırıyoruz” denildi. Geçen yıl Temmuz ayında, ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye yapılan askeri darbenin ardından düzenlenen protestolarda yüzlerce sivil öldürülmüş ve ABD de benzer bir açıklamayla Mısır’ı uyarmıştı.

Star


Bu haber 402 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,881 µs