En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nun beklediği destek geldi

19 Ağustos 2014 17:48 tsi
CHP'de üç il hariç il başkanları, 5-6 Eylül'de yapılması planlanan olağanüstü kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıkladı.

CHP’de 5-6 Eylül tarihleri arasında yapılması kararlaştırılan olağanüstü kurultay öncesinde Nevşehir’de bir araya gelen CHP’li 78 İl Başkanı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yola devam kararı aldı. 3 il başkanı ise toplantıya katılmadı.

Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde Kartal Belediyesi’ne ait Kapadokya Kartal Otel’de toplanan CHP il başkanları olağanüstü kurultay öncesinde genel durum değerlendirmesinde bulundu. Toplantıya Yalova, Düzce ve Isparta il başkanları katılmadı. Nevşehir İl Başkanı Mehmet Değirmenci, 7 saat süren görüşmeden sonra karar aldıklarını belirtti.

Toplantıda alınan karar, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı tarafından kamuoyuna açıklandı. Açıklamada, CHP İl Başkanları olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin hemen ardından bizzat çağrı yaparak olağanüstü kurultay toplamasının takdirle karşılandığı kaydedildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN ARKASINDAYIZ

İl başkanları tarafından alınan kararla ilgili açıklama şöyle:

"Bu kurultaydan partimiz birlik, beraberlik ve halkımızın umudu olarak, daha da güçlenerek çıkacaktır, buna inanıyoruz. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, özgürlük, demokrasi, evrensel hukuk, temel insan hakları, barış ve cumhuriyetimizin temel değerleri için vermiş olduğu mücadeleyi destekliyoruz. Genel Başkanımızın, partimizin değişim sürecini tamamlamak, tüm Türkiye'yi kucaklamak adına attığı cesur adımların il başkanları olarak arkasında duruyoruz.”

Yalova, Düzce ve Isparta İl Başkanlarının dışında 78 il başkanının da hazır bulunduğu basın açıklamasında, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, içerisinde bulunan tarihsel sürecin de göz önüne alınarak, ülkede yaşanan kutuplaşma, ayrışma ve ekonomik yozlaşmayı Kılıçdaroğlu’nun sonlandıracağına olan inancı içerisinde bulunulduğuna vurgu yaptı.

KILIÇDAROĞLU PARTİYİ İKTİDARA TAŞIYACAK

Açıklamada daha sonra şöyle denildi:

"Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel unsuru olan örgütlerimizin ve üyelerimizin arzusu; Genel Başkanımızın, demokratik, katılımcı bilgiyi ve liyakatı öne çıkaran, parti disiplinini sağlayan, örgütlerin taleplerine açık bir yönetim anlayışı ve işleyişini daha da güçlendireceğine inanıyor ve güveniyoruz. İçinde bulunduğumuz tarihsel süreci de göz önüne alarak; ülkemizde yaşanan kutuplaşma, ayrışma ve ekonomik yozlaşmayı sonlandıracağına, ekonomik refahı, adaleti ve toplumsal bütünlüğümüzü sağlayacağına, partimizi iktidara, ülkemizi geleceğe taşıyacağına inandığımız sayın genel başkanımıza bu kurultayda desteğimiz tamdır. Bizler, CHP il başkanları olarak, yükselen özgürlük ve demokrasi taleplerinin yaşama geçirilmesi için partimizin, sosyal demokrat ideolojisine ve devrimci yapısına her zaman sahip çıkacak ve bu konudaki hassasiyetimizi kararlılıkla devam ettireceğiz. Kurultayımızın partimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyor, yurdumuz , halkımız ve tüm insanlık adına , insani ve ahlaki tüm değerlerin yaşama geçirilmesi mücadelesinde sayın Genel Başkanımıza başarılar diliyoruz.”

Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,340 µs