En Sıcak Konular

MHP: PKK heykelinin yıkılması yetmez...

19 Ağustos 2014 15:18 tsi
MHP: PKK heykelinin yıkılması yetmez... Diyarbakır Lice'de PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykelinin dikilmesine ilişkin MHP'den çok sert bir tepki geldi.

MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, PKK'nın ilk silahlı eylemini yapan Mahsum Korkmaz'ın heykelinin dikilmesine ilişkin zehir zemberek bir açıklama yaptı.

Çetin, “Önemli olan milletin birliğine kastetmiş bir hainin heykelini yıkmak değil, daha en baştan dikilmesini önlemektir. PKK heykelinin yıkılması yetmez, dikeni de diktireni de yıkmak gereklidir” dedi.

DURUM KAYGI VERİCİ

Şefkat Çetin, yazılı açıklamasında, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dikilen heykelin, AK Parti hükümetinin bölücülerle yıllardır yaptığı dansın zirve noktasına ulaştığını ilan ettiğini söyledi. Çetin; hükümeti ve devletin yetkili organlarını yöneten AK Parti’nin, Türk vatanına ve devletine meydan okuyan bu ihanet gösterisine günlerce seyirci kalmasını kaygı verici olarak değerlendirdi. Çetin, günlerce kamuoyuna izlettirilen ve toplumda bir teslimiyet duygusu uyandıran bu ihanet gösterisinin ardından, nihayet başsavcılığın kararıyla güvenlik güçlerinin bu bölücü sembolü yerle bir etmesinin geç kalmış ancak yerinde bir uygulama olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin bir aşiret devleti gibi yönetildiğini ve ne yazık ki devletin en önemli ve hayati kurumlarının dahi bir kişinin talimatları dışında inisiyatif alamadığı bir ortamda, bölücülük fikrinin Türkiye’nin bir bölgesini teslim almış vaziyette olduğunu anlatan MHP’li Çetin, şöyle devam etti:

PKK DEVLET GİBİ HAREKET EDİYOR

“Devletin güvenlik güçlerinin rutin güvenlik kontrollerinden dahi geri çekildiği ve PKK’nın bölgede bir devlet gibi hareket ettiği her gün gelen yeni haberlerle teyit edilmektedir. Yol kontrolü yapan, vergi toplayan, gençleri askere alan bir yapı, devlet değil ise eğer devlet içinde palazlanan yeni bir devletten başkası değildir. Türkiye’nin bir bölgesini AKP ile girişilen sözde barış süreci karşılığında teslim alan bölücü örgüt, hâkimiyetini pekiştirmek için her türlü psikolojik yöntemi kullanmaktadır. Askeri kışladan indirilen Türk bayrağı, o bölgedeki hâkimiyet iddiası için bölücülerin attığı bir işaret fişeği, bir yoklamadan başka bir şey değildi. Bunun karşılığında AKP hükümetinin yapabildiği ise bu hain girişime gerekli tedbiri almak yerine kışlayı Diyarbakır’dan Eskişehir’e çekmek, yani bölgeden biraz daha çekilmek olmuştur.”

ÖNEMLİ OLAN HEYKELİ YIKMAK DEĞİL

Diyarbakır Lice’de dikilen heykele gelene kadar devleti kör ve sağır vaziyette tutan AKP hükümeti, bölücüleri verdiği tavizlerle şımarttıkça şımartmıştır. Türk devletinin ve milletinin birlik ve bütünlüğüne 30 yıl önce ilk kurşunu sıkan bir hainin heykelini Türk toprağına dikecek noktaya gelinceye kadar bu devleti yönetenler ya uyumuş ya da ihanet etmiştir. Devletin yönetenler nasıl bir zafiyet içerisindedirler ki kendi sınırları içerisinde dahi bir ucubenin planlanması, yapımı ve törenle açılması sırasında uyumuştur. Önemli olan milletin birliğine kastetmiş bir hainin heykeli yıkmak değil, daha en baştan dikilmesini önlemektir“ diye ifade etti.

Milliyetçi Ülkücü Hareket’e göre, devlete ve millete ihanetin affedilemez bir suç olduğunu vurgulayan MHP’li Şefkat Çetin, şöyle devam etti:

HER GÖRÜLDÜĞÜ YERDE EZİLMELİ

“Bölücü zihniyet devlet katında kabul gören ve siyasi hesaplarla pazarlık yapılacak bir güç değil, her görüldüğü yerde ezilmesi gereken bir ihanet hareketidir. AKP hükümetinin tavizleriyle devlet kurmakta Barzani ile yarışır hale gelen PKK’nın 30 yılda katlettiği onbinlerce askerimiz, polisimiz, öğretmenimiz ve vatandaşımızın yanı sıra verdiği yüzlerce milyar dolarlık zararın üzerine Lice’de yapılan heykel tüy dikmekten başka bir anlam taşımamaktadır. Bölücülüğün heykelini yıkmak, bu ülkenin birlik ve bütünlüğü için hala bir ümidin yaşatıldığını göstermektedir. Ancak önemli olan sadece bir heykelin yıkılması değil, bu ihaneti anıtlaştıran zihniyeti dikeni de diktireni de yıkmaktır.” 

Bu haber 789 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,096 µs