En Sıcak Konular

CHP'de işler karıştı! İnce'nin sözlerine bir destek daha!

19 Ağustos 2014 12:19 tsi
CHP hiç olmadığı kadar karışık. Parti kurultaya giderken Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştiriler de artıyor.

Geçtiğimiz hafta Emine Ülker Tarhan'ın 5 milletvekiliyle yaptığı basın toplantısında Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırmasını yankıları devam ediyor.

Kılıçdaroğlu'nun kurultay kararının almasının ardından, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de dün meclis kürsüsünden Kılıçdaroğlu'nu sert bir şekilde eleştiren konuşma yapmış, Grup Başkan Vekilliğinden istifa etmiş ve Genel Başkanlığa aday olduğunu açıklamıştı.

İlk gün Kılıçdaroğülu'nu istifaya davet eden grubun içerisinde yer alan CHP milletvekili Dilek Akagün Yılmaz CHP'nin kurultay kararını, Muharrem İnce'nin adaylığını ve İnce'nin Kılıçdaroğlu'na yönelik söylediği, "Tek adam, diktatör" sözlerini değerlendirdi

CHP TABANI AÇISINDAN ÇOK İNCİTİCİ

Kurultayın bu kadar dar bir salonda ve bu kadar erken yapılmış olması özellikle Genel Merkezin muhaliflerin, delegelere ve örgütlere ulaşma sürecini kısaltmak için yapıldığını düşünüyorum. Aynı zamanda kurultayın bu şekilde, seyircisiz bir salonda yapılması da CHP tabanı açısından oldukça incitici. 1 hafta sonra olsaydı büyük bir spor salonunda olabileceğine dair haberler vardı ama 1 hafta önceye alarak küçük bir salonda yapılması doğru bir şey değil. Biz bunu geçmişte de yaşadık. Büyük Ankara Oteli'nde, seyircisiz, jandarmaların önlem aldığı bir kurultay olmuştu, taban çok incinmişti.

AMA BU DELEGELERİN KARARINI ETKİLEMEZ

Kurultayın küçük salonda olması çıkacak sonucu etkilemez. Bizim delegelerimiz çok sağlıklı düşünen insanlardır, geçmişte de genel merkezin ağır baskılarına rağmen bunlar yaşandı, İnönü'ye karşı Ecevit kazandı. CHP delegesi birçok kurultayda bu sınavı verdi. Aksine muhalifler lehine tesir yapar, çünkü ne amaçla yapıldığının herkes farkında.

İNCE'NİNA ADAYLIĞINI OLUMLU BULUYORUM

Muharrem İnce'nin adaylığını olumlu buluyorum ancak başka adaylar da çıkabilir o yüzden kesin kararımı vermedim. Ama farklı görüşlerini, eleştirel bakışlarını dile getiren arkadaşlarımızın bu çıkışlarını doğru buluyorum.Birkaç gün içinde bütün adaylar belli olur, ben de o zaman tavrımı belirlerim.

Muharrem İnce'nin Kılıçdaroğlu'na yönelik söylediği, "Diktatör, tek adam" suçlamalarını değerlendiren Yılmaz şöyle konuştu:

MUHARREM BEY'İN O SÖZÜNE KATILIYORUM

Her şeyi bir tarafa bırakalım cumhurbaşkanlığı adayının belirlenme sürecine bir dikkat ederseniz, adayı, milletvekillerinin görüşü alınmadan, parti meclisinin görüşü alınmaksızın, MYK'nın görüşü alınmaksızın tek başına belirlemiş olması, arkasından da sanki bu bir parti kararıymış gibi buna herkesin uymasını istemesi aslında bu davranış biçimini gösteriyor.

Biz hepimiz adayı televizyonlardan öğrendik ve hepimiz şok olduk zaten. Kurullar ortak krar almak için, en az hatayla karar vermez için vardır, kurulları işlevsizleştirdiğiniz taktirde, tek adam figürü ortaya çıkar. Yerel seçimlerde de benzer br yaklaşım biçimi oldu. Yerel seçim sonrasında tek bir kapalı grup toplantısı yapıldı, orada da 5 dakika konuşma süresini aştığım için, 10 dakika konuştum, Kılıçdaroğlu, "Bizim kararlarımıza uymayanlar bedelini çok ağır öderler" dedi. Bakın, sadece 10 dakika ve eleştirel bir konuşma yaptığım için bunu söyledi. Kılıçdaroğlu, parti içi demokrasi, hoşgörü derken bunlar sözcükte kalıyor. Ben Muharrem Bey'in o sözüne katılıyorum.

Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,520 µs